31 Ιουλίου 2014

Pelican Flower

Το “Pelican Flower” είναι ένα φυτό που συναντάμε στην Κεντρική Αμερική. Είναι ένα μεγάλο λουλούδι που μοιάζει με πελεκάνο και μυρίζει σαν έναν νεκρό, και σε σήψη πελεκάνο!


Το λουλούδι έχει ένα ασθενικό, λευκό χρώμα με σκούρες μωβ ‘φλέβες’ που είναι κάτι σαν αδένες που αποπνέουν την δυσωδία της σήψης και της αποσύνθεσης.


Όπως μπορείτε να καταλάβετε ο λόγος που το λουλούδι αυτό μυρίζει έτσι, δεν είναι ούτε για να τραβήξει κοντά του πεταλούδες, αλλά ούτε και μέλισσες. Μύγες, φυσικά!


Αν κοιτάξετε ένα Pelican Flower από το πλάι, μπορείτε να δείτε ότι πραγματικά φαίνεται λίγο σαν πελεκάνος που κάθεται κάτω με το λαιμό του κουλουριασμένος, γράφει το άρθρο. Εγώ πάντως πελεκάνο δεν βλέπω!


Οι μύγες παγιδεύονται για το υπόλοιπο της ημέρας και της νύχτας, μέσα στο λουλούδι, διάστημα κατά το οποίο το αρσενικό μέρος του άνθους ωριμάζει και ραντίζει τους κρατούμενους με γύρη. Όταν η δουλειά γίνει, το λουλούδι αρχίζει αμέσως να μαραίνεται και πεθαίνει, έτσι ώστε οι μύγες να μπορούν να ξεφύγουν, μεταφέροντας την πολύτιμη γύρη.


Τα λουλούδια αυτά ανθίζουν μόνο για δύο ημέρες, και ελπίζουν ότι οι μύγες με το που θα ελευθερωθούν θα πάνε σε κάποιο άλλο λουλούδι την γύρη, και όχι για... μπάνιο.© all weird stories | Powered by: Blogger |