4 Αυγούστου 2014

Tsagaan Khass: οι νεοναζί της Μογγολίας

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος βλέποντας τους είναι τα δερμάτινα ρούχα, με τις ραμμένες σβάστικες και τα πορτρέτα του Τζένγκις Χαν.


Η έδρα τους είναι στην πόλη Ουλάν Μπατόρ που είναι η πρωτεύουσα της χώρας, με πληθυσμό που αγγίζει το ένα εκατομμύριο. Εκεί, στα γραφεία τους που βρίσκονται πίσω από ένα μικρό μαγαζάκι εσωρούχων, καταστρώνουν τις στρατηγικές τους, και οργανώνουν τις καθημερινές αποστολές των οπαδών τους.


Το παράξενο είναι πως κάποτε, θα έβγαιναν στους δρόμους για να παρενοχλούν τους αλλοδαπούς και όποια γυναίκα είχαν την υποψία πως κοιμάται με Κινέζους. Τώρα όμως ο μοναδικός τους σκοπός είναι η σωτηρία του περιβάλλοντος.


Η Tsagaan Khass (μετάφραση: Λευκή Σβάστικα) ιδρύθηκε από τον Ariunbold Altankhuum και τον συνεργάτη του, έναν άνθρωπο που όλοι γνωρίζουν μόνο με το αινιγματικό παρατσούκλι «Big Brother».


Η ίδρυση έγινε στη δεκαετία του 1990. Εκείνη την εποχή, ο Ψυχρός Πόλεμος είχε μόλις λήξει και η Μογγολία, η οποία είχε μέχρι τότε υπάρξει ένας κομμουνιστικός δορυφόρος της πάλε ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, είχε επιτύχει την ανεξαρτησία της.


Η στροφή στην οικολογία έγινε το 2013. Από τότε οι παράξενοι αυτοί εξτρεμιστές με σημαία τους την οικολογία, τα έχουν βάλει με τις εταιρίες εξόρυξης που είναι κατά κύριο λόγο ξένες, και στηρίζουν κατά 90% την οικονομία της χώρας.


© all weird stories | Powered by: Blogger |