6 Σεπτεμβρίου 2014

Γνωρίστε 10 ζώα που ο άνθρωπος τρώει ζωντανά σε κάποιες χώρες του κόσμου

1. Χταποδάκια (Κορέα)

1. Χταποδάκια (Κορέα)

Οι Κορεάτες τα αποκαλούν "Sannakji," αλλά θα μπορούσαν να τα αποκαλούν απλώς "αηδιαστικά". Συνήθως ελαφρά καρυκευμένο με σουσάμι και σησαμέλαιο, το ζωντανό χταπόδι μπορεί να κοπεί σε μικρά κομμάτια ή προετοιμάζεται στο σύνολό του, και σερβίρετε ενώ τα πλοκάμια του σπαρταράνε ακόμα!

Επειδή οι βεντούζες των πλοκαμιών είναι ακόμα ενεργές όταν το πιάτο σερβίρεται, θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πνιγμού.



2. Βάτραχοι ( τρώγονται στην Ιαπωνία, την Κίνα και το Βιετνάμ)

Βάτραχοι ( τρώγονται στην Ιαπωνία, την Κίνα και το Βιετνάμ)

Αυτή η "λιχουδιά" δεν είναι κάτι το περίεργο και παράξενο σε ασιατικές χώρες όπως την Κίνα, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία. Το πιάτο περιλαμβάνει βατράχους που εκτρέφονται για το μαγείρεμα. Όλα γίνονται ακριβώς μπροστά σας, ο σεφ αρχίζει να ανοίγει τον ζωντανό βάτραχο και να βγάζει τα εντόσθια του. Tον κόβει σε μικρά κομματάκια ενώ εσείς κάθεστε εκεί και περιμένετε για το γεύμα σας. Στη συνέχεια εσείς πρέπει να φάτε την καρδιά και τα πόδια του, ενώ ακόμα σπαρταράνε.



3. Νυχτερίδες φρούτων (Τρώγονται στην Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Γκουάμ)

Νυχτερίδες φρούτων (Γκουάμ)

Θα θέλατε την νυχτερίδα σας στη σχάρα, στα κάρβουνα, τηγανιτή ή στιφάδο; Οι νυχτερίδες φρούτων που καταναλώνεται στην Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Γκουάμ, και σε άλλες χώρες της Ασίας και Ειρηνικού, έχουν γεύση παρόμοια με το κοτόπουλο, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε πρωτεΐνες.

Στο μικρό νησί του Γκουάμ, οι ντόπιοι ζεματίζουν την νυχτερίδα ενώ είναι ακόμα ζωντανή, για να ξεφορτωθούν φτερά και πούπουλα, και στην συνέχεια την σερβίρουν με γάλα καρύδας και λαχανικά.

Αν την δοκιμάσετε στο σπίτι (παρακαλώ να μην το κάνετε), και σας μυρίζει ούρα, μην ανησυχείτε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νυχτερίδες περνάνε ένα σημαντικό ποσό του χρόνου τους κρεμάμενες ανάποδα. Έτσι και η ουροδόχος κύστη τους μπορεί να έχει γυρίσει ανάποδα. Σύμφωνα με τους ‘ειδικούς’ η μυρωδιά μπορεί να μειωθεί με πολύ καλό πλύσιμο ή με την προσθήκη σκόρδου, κρεμμυδιού, πιπεριού και τσίλι κατά το μαγείρεμα!



4. Προνύμφες (Ιταλία)

Προνύμφες (Ιταλία)

Το "casu marzu" είναι ένα παραδοσιακό τυρί από πρόβειο γάλα που παρασκευάζετε στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Οι προνύμφες εντόμων έχουν εισαχθεί στο τυρί σκόπιμα για να προωθήσουν ένα προηγμένο επίπεδο της ζύμωσης του, και την κατανομή των λιπών του τυριού. Αυτό καθιστά το τυρί πολύ μαλακό, με κάποια υγρά να στάζουν έξω κατά το κόψιμο. Μερικοί άνθρωποι καθαρίζουν τις προνύμφες από το τυρί πριν από την κατανάλωση, ενώ άλλοι δεν το κάνουν.



5. Διατηρημένα με απλή ψύξη μυρμήγκια (Δανία)

Διατηρημένα με απλή ψύξη μυρμήγκια (Δανία)

Κατατάχθηκε νούμερο ένα στη λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου, το εστιατόριο ‘Noma’ με έδρα την Κοπεγχάγη. Η σπεσιαλιτέ του είναι τα ζωντανά, ελαφρός παγωμένα μυρμήγκια σε μια σαλάτα, και το πελατολόγιο του πληρώνει μέχρι και $ 300 για ένα πιάτο!

Τα μυρμήγκια που προσφέρονται ως ένα τραγανό ορεκτικό, σερβίρονται με τζίντζερ, κόλιανδρο, και λεμονόχορτο.



6. Μωρά γαρίδες (Ιαπωνία και Κίνα)

Μωρό γαρίδες (Ιαπωνία και Κίνα)

Εάν σας προσφερθεί ποτέ "odori ebi" στην Ιαπωνία ή «μεθυσμένες γαρίδες" στην Κίνα, πείτε «ναι» και ενεργοποιήστε την κάμερα σας - το γεύμα σας περιέχει μικρές γαρίδες που είναι ακόμα ζωντανές και είναι σε θέση να κουνήσουν τα πόδια και τις κεραίες τους, ενώ τις μασουλάτε! Το γεύμα παρασκευάζεται γρήγορα, ενώ οι γαρίδες είναι ζωντανός και βουτηγμένες στην σάλτσα για να κρατηθούν στο πιάτο, και να μην χρειαστεί να τις κυνηγάτε στο τραπέζι.



Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |