1 Σεπτεμβρίου 2014

Το Google drone που σύντομα μπορεί να σας παραδίδει τα ψώνια σας

Το έργο αναπτύχθηκε από την Google X, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για το πρόγραμμα αυτο-οδήγησης αυτοκινήτου. Η συγκεκαλυμμένη διετής επιχείρηση, γνωστή ως Project Wing, είχε παραμείνει στο σκοτάδι έως τώρα.

Η Google λέει πως ο σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η ανάπτυξη αυτόνομων αεριωθούμενων μηχανών, για χρήση σε ακραίες καταστάσεις που η πρόσβαση από την ξηρά θα είναι αδύνατη. Όπως σε πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς και άλλες ακραίες καταστάσεις.

Πλάνα από το πρωτότυπο της Google δείχνει πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί:Ο υπεύθυνος του προγράμματος Astro Teller εξήγησε πως σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης το να μπορέσεις να μεταφέρεις φάρμακα, νερό η ότι άλλο χρειαστεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Το Google drone που σύντομα μπορεί να σας παραδίδει τα ψώνια σας

Το “self-flying vehicle” που θυμίζει σίγουρα ταινία “sci-fi”, στην αρχή κατασκευάστηκε για να παρέχει κιτ απινιδωτή για άτομα που έχουν πάθει καρδιακές προσβολές. Θεωρήθηκε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα είναι σε θέση να παραδώσει τον εξοπλισμό γρηγορότερα από ένα ασθενοφόρο.

Τα πρωτότυπα της Google έχουν επιτυχείς δοκιμές σε παράδοση δεμάτων σε απομακρυσμένα αγροκτήματα στην Queensland, της Αυστραλίας, από γειτονικά κτήματα. Η Google επέλεξε την Αυστραλία για τις δοκιμές της μιας και εκεί οι νόμοι για τις μη επανδρωμένες αεριωθούμενες συσκευές είναι πολύ ελαστική σε σχέση με άλλα κράτη.


Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |