9 Σεπτεμβρίου 2014

Robert Wadlow: Ο ψηλότερος άνθρωπος στην ιστορία


Όλοι έχετε νιώσει κάπως περίεργα περιμένοντας σε μια ουρά ενώ ακριβός πίσω σας στέκει κάποιος πολύ ψηλότερος σας. Για φανταστείτε πως θα νιώθατε εάν είχατε ακριβώς πίσω σας τον 2,72 μέτρων Robert Wadlow, τον ψηλότερο άνθρωπο που πάτησε ποτέ πάνω στην Γη. Η για την ακρίβεια τον ψηλότερο επίσημα και με ακρίβεια μετρημένο άνθρωπο, μιας και έχουν υπάρξει και αναφορές για ακόμα ψηλότερους που όμως ποτέ δεν καταγράφηκαν.

Γεννήθηκε στο Alton του Ιλλινόις στις 22 Φεβρουαρίου 1918, και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Το 1936 συμμετείχε σε μια περιοδεία σε όλες τις ΗΠΑ με το τσίρκο “ Ringling Brothers” και το 1938 με το “ INTERCO”. Αυτές οι δύο περιοδείες τον έκαναν διάσημο σε όλες τις πολιτείες. Στις παραστάσεις το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν απλά να βγει στην σκηνή, για να αποζημιωθεί από τον ενθουσιασμό και τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου.

Παρότι πάρα πολλοί άνθρωποι που περνάνε τα 2,20 αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι, ο Robert δεν το χρειάστηκε ποτέ. Πέθανε μόλις 22 χρονών και ο θάνατος του επήλθε λόγο μιας παρασιτικής μόλυνσης και όχι λόγο του αφύσικου ύψους του.Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |