6 Ιανουαρίου 2015

Ο Μπιλ Γκέιτς επενδύει σε μηχανή που μετατρέπει τις ακαθαρσίες σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα

Οι περισσότεροι από εμάς δεν χρειάζεται πραγματικά να σκεφτούμε τι συμβαίνει με τα απόβλητα μετά το καζανάκι, αλλά όπως αποδεικνύεται, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Ο Bill Gates όμως φαίνεται πως σκέφτεται, και προβληματίζετε, γι’ αυτό και θα επενδύσει σε μια μηχανή που μετατρέπει τα περιττώματα σε πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι ανεπτυγμένες χώρες ξοδεύουν συνήθως πάρα πολλά χρήματα και ενέργεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης των λυμάτων που συσσωρεύονται στις αποχέτευσης, και κάπως τα καταφέρνουν. Όμως οι μη αναπτυσσόμενες χώρες, όπου πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν καν πρόσβαση σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, και κάνουν την ανάγκη τους στο ύπαιθρο, η διάθεση των στερεών αποβλήτων γίνετε με μη ασφαλείς τρόπους.

Και γι' αυτό το Ίδρυμα Γκέιτς επενδύει στο ”The Omniprocessor”, ένα είδος μικρής σε κλίμακα μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων που λαμβάνει τα ανθρώπινα απόβλητα, και με λίγες διαδικασίες βγάζει έξω καθαρό νερό, ενώ επίσης καίει τα στερεά που απομένουν για να παράγει την ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι το Omniprocessor παράγει μια μικρή ποσότητα ενέργειας που είναι αρκετή για να το κάνει να λειτουργεί, αλλά και για να τροφοδοτεί και το δίκτυο.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το φιλόδοξο και πολύ ενδιαφέρων πρόγραμμα στο blog του Bill Gates πατώντας εδώ.

πηγή: neowin

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |