28 Μαΐου 2015

Έχει πάρει φωτιά το λάδι στην κατσαρόλα; Ποτέ μην ρίξετε νερό για να την σβήσετε!

Κάθε υποψήφιος μάγειρας μαθαίνει από νωρίς ότι αν πιάσει φωτιά το λάδι στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι να μην χύσει ποτέ νερό για την κατάσβεση της. Αντί να πετύχουμε το σβήσιμο της φλόγας, το νερό θα εξατμιστεί αμέσως και θα προκαλέσει έκρηξη!

Ο σωστός τρόπος είναι να ‘κουκουλώσουμε’ την φωτιά με ένα καπάκι ώστε να μην έχει οξυγόνο. Ως γνωστών το οξυγόνο τρέφει την φωτιά, ενώ η έλλειψη του την σβήνει.

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |