30 Νοεμβρίου 2015

‘Super Meat’… όταν το τεχνητό κρέας είναι καλύτερο από το πραγματικό
Δεν είναι μυστικό πως όλοι τρέφουμε μεγάλη αγάπη για τα burgers και για το fried chicken.

Το πρόβλημα είναι όμως πως την ίδια αγάπη αισθάνεται και ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης. Αυτή η αγάπη έχει οδηγήσει σε μια απίστευτη ζήτηση για κρέας που στις μέρες μας έχει αρχίσει να ξεπερνάει κατά πολύ την παραγωγή.

Έχουν υπάρξει πολυάριθμες προσπάθειες να βρεθεί άξιος αντικαταστάτης του κρέατος, κυρίως της γεύσης του, όμως με τα αποτελέσματα να είναι τελείως αποκαρδιωτικά έως σήμερα.

Προσπάθειες να βρεθούν φυσικοί αντικαταστάτες όπως είναι τα μανιτάρια και ο κιμάς από σόγια, αλλά και προσπάθειες κατασκευής κρέατος σε χημικά εργαστήρια με διάφορα 'μαγειρέματα' χημικών ουσιών.

Η νέα αυτή προσπάθεια ονομάζετε ‘super meat’, δημιουργήθηκε σε εργαστήρια με μια μίξη διάφορων φυτικών ινών, όμως το πιο σημαντικό είναι πως τρώγοντας το αισθάνεται κανείς πως τρώει πραγματικό κρέας.

Είναι γεγονός πως δεν είναι μακριά ο καιρός που δεν θα ξέρουμε κυριολεκτικά τι τρώμε. Εγώ πάντως μετά από τα μαρουλάκια στις γλάστρες στο μπαλκόνι μου, σκέφτομαι σοβαρά να βάλω και κότες.

Μαρουλάκια σε γλάστρες


© all weird stories | Powered by: Blogger |