19 Αυγούστου 2016

Και βάρκα και υποβρύχιο
Απόλαυσε τη βόλτα σου στη μέσα και έξω από τη θάλασσα με το Platypus

Σε πρώτη ματιά μοιάζει με ένα εξελιγμένο ποδήλατο θαλάσσης, από εκείνα που νοικιάζουμε για μικρές βόλτες στην παραλία. Όμως, το Platypus craft είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αφού το κεντρικό σώμα του μπορεί να βυθιστεί λίγο κάτω από την επιφάνεια του νερού ώστε οι επιβάτες να θαυμάσουν τον βυθό όπως θα έκαναν σε μια κατάδυση.

Το σκάφος κινείται με τη βοήθεια μιας μικρής ηλεκτρικής ή ντίζελ γεννήτριας, που του δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι τρεις κόμβους. Την ίδια στιγμή οι επιβάτες χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου και ασφαλίζονται στις θέσεις τους με μια ζώνη ασφαλείας η οποία ανοίγει και κλείνει με εξαιρετική ευκολία.


Φαίνεται ότι το Platypus είναι η ιδανική λύση για όσους δεν κάνουν καταδύσεις αλλά θα ήθελαν να χαρούν τη θέα του βυθού, την απόκοσμη μαγεία ενός ναυγαγίου ή τα θαύματα ενός κοραλιογενούς υφάλου. Μπορεί να εξοπλιστεί με κάμερα 360 μοιρών, σύστημα επικοινωνίας, ψηφιακό περισκόπιο, εξέδρα ηλιοθεραπείας, wi-fi, σύστημα GPS και για έξτρα σφάλεια ένα κλουβί ασφαλείας για παρατήρηση καρχαριών. Διατίθεται σε τρία μοντέλα, με την τιμή του να ξεκινάει από τα 60.000 ευρώ. Καλές βουτιές!


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |