15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Ναζί δημιούργησαν το μεγαλύτερο όπλο-αποτυχία στην ιστορία!
Την μεγαλομανία που είχαν πολλοί ηγέτες στην ιστορία και που συνεχίζουν να έχουν ηγέτες σήμερα, είχε και ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ. Ο Χίτλερ για να πετύχει τον στόχο του και να αποκτήσει τον θρόνο του πλανητάρχη χρειάζοταν μια ισχυρή δύναμη και όπλα νέας τεχνολογίας.

Πρόθυμος να εισβάλει στη Γαλλία, ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ χρειάστηκε και συνεπώς απαίτησε να κατασκευαστεί ένα νέο όπλο που θα μπορούσε να διαπεράσει εύκολα τις οχυρώσεις - συγκεκριμένα της γαλλικής Γραμμή Μαζινό - το μόνο σημαντικό φυσικό εμπόδιο που υπήρχε ανάμεσα σε αυτόν και την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη.

Το 1941, η γερμανική χαλυβουργία και η κατασκευαστική εταιρία όπλων Krupp AG, κατασκεύασαν για τον Χίτλερ το "Gustav Gun", το μεγαλύτερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μάχη, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του Military Channel "Top Secret Weapons”.

Το τετραώροφο όπλο, με μάκρος 47 μέτρων και βάρος 1.350 τόνων, χρειαζόταν πυρομαχικά με βάρος 4535kg και διαμετρήματος 30 μέτρων!

Το τεράστιο όπλο δόθηκε στους Ναζί δωρεάν για να δείξει τη συμβολή της η Krupp στη γερμανική πολεμική προσπάθεια, όπως αναφέρει ο ιστορικός C. Peter Chen.
Το ισχυρό και ογκώδες "Gustav Gun" έκανε το ντεμπούτο του την άνοιξη του 1942, κατά την πολιορκία της Σεβαστούπολης.


Ωστόσο, όπως θα ανακάλυπταν πολύ σύντομα οι Ναζί το όπλο είχε κάποια σοβαρά μειονεκτήματα:

Το μέγεθός του ήταν εύκολος στόχος για τα βομβαρδιστικά των Συμμαχικών Δυνάμεων

Το βάρος του σήμαινε ότι θα μπορούσε να μεταφέρθεί μόνο μέσω (ακριβού) εξειδικευμένου Σιδηροδρόμου (που οι Ναζί έπρεπε να κατασκευάσουν εκ των προτέρων)

Απαιτούσε 2.000 άτομα για να λειτουργήσει

Το όπλο χρειαζόταν 5 μέρες συναρμολόγησης και τέσσερις ημέρες προετοιμασίας

Μέσα σε ένα χρόνο, οι Ναζί εγκατέλειψαν το "Gustav gun" και o Chen σημειώνει ότι οι Συμμαχικές δυνάμεις τελικά κατέστρεψαν το τεράστιο όπλο.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |