7 Νοεμβρίου 2016

Ιρακινό πολεμικό ρομπότ στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη

«Al Robot» είναι το όνομα ενός οπλισμένου ρομπότ που άρχισε να χρησιμοποιείται από τη «Λαϊκή Μονάδα Κινητοποίησης» (PMU) στο Ιράκ την 1η Νοεμβρίου, στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη.

Εκπρόσωπος της PMU δήλωσε στηο Motherboard πως η χρήση του ήταν επιτυχής, με το όχημα να αποδίδει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Το ρομπότ αυτό έχει σχεδιαστεί από δύο αδελφούς στη Βαγδάτη και διαθέτει ένα τηλεχειριζόμενο πυροβόλο των 12,7 χιλιοστών με θερμική όραση, καθώς και ρωσικής προέλευσης ρουκέτες των 70 χιλιοστών.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της PMU, το ρομπότ αυτό χρησιμοποιείται για νυχτερινές αποστολές «κυνηγιού», αποστολές μάχης κατά τη διάρκεια της ημέρας και υποστήριξη στρατευμάτων, εάν την χρειάζονται. Στις αποστολές «κυνηγιού» αξιοποιείται η κάμερα θερμικής όρασης για τον εντοπισμό στόχων τη νύχτα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να δοθούν σε ελεύθερους σκοπευτές ή στην κεντρική διοίκηση για αεροπορικά πλήγματα.

Σύμφωνα με βίντεο της The Baghdad Post, το πυροβόλο μπορεί να λάβει γωνία 45 μοιρών και έχει δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών. Το όχημα χειρίζονται δύο άτομα: Ένας πυροβολητής και ένας οδηγός. Οι ρουκέτες του, σύμφωνα με την PMU, μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση μέχρι και τριών χιλιομέτρων, ενώ στα σχέδια για το μέλλον περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση αντιαρματικών πυραύλων.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |