1 Φεβρουαρίου 2017


Ένα άρθρο του «National Geographic» παρουσιάζει την ιστορία του τυράννου, Foudouko, ο οποίος πλήρωσε ακριβά τις ιεραρχικές του τάσεις από χιμπατζήδες της κοινότητάς του

Είναι οι χιμπατζήδες δολοφόνοι και εκδικητικοί «εκ φύσεως»; Mια πραγματική καταγραφή των βίαιων παιχνιδιών της εξουσίας στη φύση, δεν μπορεί παρά να αποτυπώνει αλήθειες και να βγάζει ίσως, μέχρι και ασφαλή συμπεράσματα σε έρευνες.

Εκτός από τους ανθρώπους, οι χιμπατζήδες είναι το μόνο γνωστό είδος που μπορεί να δημιουργήσει κοινότητες και οι ενέργειές τους να αποβούν θανατηφόρες μεταξύ τους.

Ένα άρθρο του «National Geographic» παρουσιάζει την ιστορία του Foudouko, ο οποίος ξεκίνησε να βασιλεύει σε μία από τις φυλές στο σημείο παρατήρησης Fongoli, έχοντας μια άκρως δυσάρεστη κατάληξη.

Ο Foudouko αναρριχήθηκε στην κορυφή ως άλφα αρσενικό στο τέλος της εφηβείας του. Έγινε το αρσενικό στο οποίο όλοι οι άλλοι της ομάδας υποτάσσονταν και κανείς δεν τολμούσε να αμφισβητήσει ή να δείξει σημάδια ανυπακοής, λένε οι ερευνητές. «Ως άλφα αρσενικό, ήταν ένα είδος τυράννου», επισημαίνει ο ερευνητής Michael Wilson στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Ενός τυράννου που έφυγε από την «κοινότητα», επέστρεψε, αλλά δεν μπόρεσε να ανακτήσει τη θέση του, διότι ο Mamadou ήταν εκεί....

«Εκείνη την περίοδο υπήρχαν πέντε νέα αρσενικά που προσπαθούσαν να ανέλθουν στην ιεραρχία και δεν ήθελαν να επιτρέψουν την ανάκαμψη του Foudouko».

Ο Foudouko βρέθηκε νεκρός και το πόδι του αιμορραγούσε καθώς έλειπε ένα μεγάλο τμήμα από δαγκωματιά. Είχε επίσης μια μεγάλη πληγή στην πλάτη του και σκισμένο πρωκτό. Αργότερα βρέθηκε να έχει ραγισμένα πλευρά. Οι μελετητές αναφέρουν πως ο Foudouko πέθανε από εσωτερικά τραύματα και αιμορραγία.

Μετά το θάνατό του, η συμμορία συνέχισε τη βία στη σορό του Foudouko. Έριχναν κλαδιά και πέτρες στο νεκρό σώμα, το έσπρωχναν με ραβδιά, έσπασαν τα άκρα του και τελικά άρχισαν να το δαγκώνουν και να τρώνε κομμάτια από τη σάρκα του.

«Μπορούν οι χιμπαντζήδες να αντιληφθούν το θάνατο; Δεν είναι σαφές αν το κάνουν», λέει ο Wilson, ο οποίος μελετά χιμπατζήδες στην Ανατολική Αφρική.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |