26 Φεβρουαρίου 2017

Όταν η Σκνίπα... ήπιε την Κατσίκα

Μικρές παρέες που εκτός από το να πίνουν μπύρες αποφάσισαν να παράγουν τις δικές τους. Έτσι, κάποιος έριξε την ιδέα και το προχώρησαν. Και βρήκαν και απίστευτα πρωτότυπα ονόματα. Μια έξυπνη μέθοδος για να ξεχωρίσουν από το... πλήθος.

Απαλλαγμένες από τους περιορισμούς των επιχειρήσεων και την εμμονή του μάρκετινγκ, μπόρεσαν να αναπτύξουν παράξενες και -πάντα ικανές να τραβήξουν την προσοχή- ονομασίες.

Κάθε χρόνο και μια νέα μπύρα με ευφάνταστο όνομα εμφανίζεται και διεκδικεί μια θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Από την Αθήνα έως την Σαμοθράκη, αυτές οι 8 μπύρες πραγματικά αξίζουν προσοχής.

Σκνίπα: Η δεύτερη σε σειρά μικροζυθοποιία από την συμπρωτεύουσα μας παρουσιάζει την «σκνίπα». Μια αφιλτράριστη και απαστερίωτη strong ale, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, φτιαγμένη από εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες βύνης και άριστης ποιότητας λυκίσκους.


Molotov: Μία εκρηκτική μπύρα (όνομα και πράγμα!) με πορφυρό χρώμα και 7% αλκοόλ που ξέρει να ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στα γλυκά αρώματα της βύνης τις πικρές νότες του λυκίσκου Polaris και του αρωματικού Mandarina. Μπύρα με εκρηκτική γεύση και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ (7%) στηρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στο γλυκόπικρο συνδυασμό των λυκίσκων και των βυνών που επιλέχθηκαν για τη συνταγή της.


Φονιάς: Μια μπύρα που... σκοτώνει. Τα αρχικά της λέξης «Φονιάς» δημιουργούν ζωή: Φως, Όνειρο, Νερό, Ιδέα, Απόδραση, Σαμοθράκη. Ταυτόχρονα, σχηματίζουν το όνομα της μπύρας από τη Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης. Η μπύρα «Φονιάς» πήρε το όνομά της από τον μεγαλύτερο καταρράκτη του νησιού. Η φρέσκια μπύρα «Φονιάς» είναι δυνατή σε περιεκτικότητα αλκοόλ, 6,5%, τιμώντας το όνομά της, αλλά και τον τόπο παρασκευής της που φημίζεται για την ιδιαίτερη ενέργειά του.


Κατσίκα: Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι στον Παράδεισο θα υπάρχει μία τεράστια κατσίκα, που θα βγάζει μπύρα! Η Κατσίκα μας έρχεται από τις Κυκλάδες και πιο συγκεκριμένα από το μικρό νησί της Φολεγάνδρου - αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει αρχίσει στο νησί η Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου.

Με το όνομα Κατσίκα και σήμα που παραπέμπει στα σκαλιά της Παναγιάς στη Χώρα της Φολεγάνδρου, η Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου εμπλουτίζει περαιτέρω το νησιώτικο σκηνικό της ελληνικής μπίρας, που γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον.


Κουκουβάγια: από την λατινική λέξη Noctua. Kοινώς, η μικρή κουκουβάγια ή Αθηνά η νυκτία / Athene Noctua, το σύμβολο της Αθήνας!

Γεννήθηκε και μεγαλώνει στο Γκάζι από τέσσερις φίλους και είναι η μοναδική μικροζυθοποιία στην Αθήνα. Ο στόχος των τεσσάρων φίλων είναι να επικεντρώνονται σε specialty μπύρες, εποχικές και ξεχωριστές, και πάνω σε αυτό το σενάριο δουλεύουν και πειραματίζονται.


Άλη: ονομάζεται η περιπλάνηση του πνεύματος, η θεία περιφορά του πνεύματος, η αλή-θεια, την οποία ο Πλάτων στον Κρατύλο, παρετυμολογεί απ' αυτή τη θεία περιφορά του νου, τη Θεία άλη.

Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο έκλεισε τον πρώτο χρόνο της και γιορτάζει με μία επετειακή μπύρα! Η Άλη Red Ale, δημιουργήθηκε από την ομάδα της πρώτης Μικροζυθοποιίας της Θεσσαλονίκης, για να γιορτάσει τον πρώτο πετυχημένο χρόνο περιπλάνησης και να μοιραστεί τη χαρά της με όλο τον κόσμο!


Πλάστιγγα: Στόχος του Γεώργιου Παπαδιώτη και της Ζυθοποιίας Πλάστιγγας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Βόλου είναι να φέρουν κι άλλο κόσμο πιο κοντά στην μπύρα και η... πλάστιγγα να γέρνει στην πλευρά της γεύσης, της συνεχούς βελτίωσης και της διαρκούς αναζήτησης.


Kirki: Οι Γιάννης Χανιώτης και Γιάννης Δρίτσας δημιούργησαν την μπύρα, που η ονομασία της δηλώνει ότι μαγεύει όποιον την δοκιμάζει. Η μπύρα παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες από την Kirki Microbrewery Products.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |