8 Μαρτίου 2017

Το εντυπωσιακότερο Μετρό του κόσμου βρίσκεται στη Μόσχα και αυτές οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν

Για δύο εβδομάδες το 2016, ο Καναδός φωτογράφος David Burdeny περνούσε τις νύχτες του δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη, αποτυπώνοντας φωτογραφικά τη «σουρεαλιστική» χλιδή του μετρό της Μόσχας.

Με περίτεχνους πολυελαίους, μαρμάρινους τοίχους, χάλκινα στήλες, και εντυπωσιακά ψηφιδωτά, αυτοί οι σιδηροδρομικοί σταθμοί που κάποτε αποτελούσαν έναν κομμουνιστικό παράδεισο, έχουν παρομοιαστεί με ένα «τεχνητό υπόγειο ηλιακό σύστημα».

Το μετρό της Μόσχας είναι διάσημο για τους υπέροχους σταθμούς του διακοσμημένους με έργα τέχνης και για τις δυνατότητες του να μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Η κατασκευή του αποφασίστηκε το 1931 από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος και η πρώτη γραμμή εγκαινιάστηκε το 1935 από τον Στάλιν.


Η διακόσμηση των περισσότερων σταθμών του μετρό της Μόσχας, που περιλαμβάνει μάρμαρα, τεράστιους πολυέλαιους, μωσαϊκά και μπρούτζινα αγάλματα, αποτελεί αντικείμενο τουριστικών επισκέψεων.

Κάποιοι από τους σταθμούς στο κέντρο της πόλης κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιούνται και ως καταφύγιο σε περίπτωση βομβαρδισμού εξαιτίας του βάθους στο οποίο βρίσκονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από όσον είναι γνωστό ο Burdeny είναι ο μοναδικός επαγγελματίας φωτογράφος στον κόσμο ο οποίος κατάφερε να λάβει άδεια να καταγράψει φωτογραφικά το μετρό της Μόσχας κενό από επιβάτες.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |