30 Μαΐου 2017


Έχουν αγοράσει καμπίνες του θηριώδους σκάφους που διαθέτει όλα τα κομφόρ και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

Διακοπές περά από κάθε φαντασία…. Κάποιοι άνθρωποι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα αγοράζοντας διαμερίσματα στο κρουαζιερόπλοιο «The World», και γυρνούν τον κόσμο, όλο τον χρόνο.

Μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί τις φυλές Παπούα Γουινέας, αναζήτησαν πολικές αρκούδες στη ρωσική Αρκτική, ταξίδεψαν ανάμεσα στα παγόβουνα και επανέλαβαν τη ιστορική αποστολή του Ernest Shackleton. Η πρωτότυπη ιδέα για ένα κρουαζιερόπλοιο-γίγας που θα ταξιδεύει σε όλη την υφήλιο ανήκει στον Νορβηγό πλοιοκτήτη Knut Kloster Jr, η οικογένεια του οποίου πρωτοστάτησε στη σύγχρονη βιομηχανία της κρουαζιέρας.

Φέρει σημαία Μπαχάμες, έχει ολική χωρητικότητα 43.524 τόνων, το μήκος του είναι 196,35 μέτρα, έχει 12 καταστρώματα και μέγιστη ταχύτητα 18,5 κόμβων. Το πλήρωμα του είναι, περίπου, 280 άτομα.

Η κατασκευή άρχισε το 1997, ωστόσο ολοκληρώθηκε το 2002 μετά από οικονομικές περιπέτειες. Το “The World” απέτυχε να προσελκύσει πολλούς κατοίκους, όπως ήλπιζε ο Kloster, και οι τραπεζίτες πήραν το πλοίο από τους αρχικούς επενδυτές.

Οι τράπεζες WestLB AG και Zurich Financial Services Group για να περιορίσουν τις απώλειες άρχισαν να εκμισθώνουν τα απούλητα στούντιο και διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου σε τουρίστες. Κάτι που δεν άρεσε στις δεκάδες οικογένειες, οι οποίες είχαν πληρώσει εκατομμύρια για μόνιμη κατοικία στο πλοίο.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι ιδιοκτησία, περίπου, 130 πλούσιων οικογενειών, με μικρό αριθμό από αυτούς να μεταπωλούν τα διαμερίσματα τους. Εκτός από τις κρουαζιέρες τους, οι κάτοικοι του «Κόσμου» έχουν επίσης στη διάθεσή τους πλήθος ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων στο πλοίο.

Διαθέτει έξι εστιατόρια, πολλά μπαρ, αίθουσες τσαγιού, πολλαπλές πισίνες, προσομοιωτές γκολφ, το μοναδικό παγκοσμίως γήπεδο τένις στη θάλασσα, βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, σπα και γυμναστήριο 2.000 τετραγωνικών μέτρων.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |