20 Φεβρουαρίου 2018


Σοκ προκαλεί περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, καθώς ένα βρέφος 2 μηνών, το οποίο πάνω από 1 ώρα δεν είχε παλμούς, εν συνεχεία επανήλθε στην ζωή και διακομίσθηκε εσπευσμένα και σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παράλληλα όμως και η μητέρα του έχει τεθεί υπό έρευνα από την Αστυνομία, καθώς φέρεται να αδιαφόρησε μετά από την πτώση και τραυματισμό του μωρού της από καναπέ

Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το TvOneNews.com.cy, πρόκειται για βρέφος με καταγωγή από την Ρουμανία, το οποίο νωρίτερα διακομίσθηκε στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου από τον πατέρα του. Το βρέφος ενεφάνισε πολλαπλούς εμετούς, τους οποίους ωστόσο μετά κατάπιε, κάτι που έθεσε την ζωή του σε άμεσο κίνδυνο.

Παρελήφθη άμεσα από παιδίατρο και αναισθησιολόγο, οι οποίο με την μέθοδο κάρπα επεχείρησαν να αφαιρέσουν τους εμετούς προκειμένου το παιδάκι να καταφέρει να πάρει αναπνοές.

Επί 45 ολόκληρα λεπτά εφάρμοζαν την μέθοδο, όσα λεπτά δηλαδή είναι και το μάξιμουμ του πρωτοκόλλου, χωρίς ωστόσο να γίνει κατορθωτή η επαναφορά των παλμών της καρδίας του βρέφους.

Παρόντες ήταν και οι γονείς του από τη Ρουμανία, τους οποίους μετά από περίπου 1 ώρα, ενημέρωσαν οι ιατροί ότι το παιδάκι τους δεν κατέστη εφιτκό να επανέλθει.

Λίγη ώρα μετά νοσηλεύτρια του νοσοκομείου, η οποία πήγε για να κάνει το τελικό καρδιογράφημα στο βρέφος, και εν συνεχεία να το μεταφέρει στο νεκροτομείο, είδε το μωρό να έχει κόκκινο χρώμα στα μάγουλά του ενώ με περισσή έκπληξη εντόπισε και καρδιακούς παλμούς.

Επανεκλήθησαν άμεσα οι ιατροί οι οποίο το διασωλήνωσαν και εκκινώντας τη διαδικασία για διακομιδή του στο Μακάριο Νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα του διενήργησαν αξονικό, ο οποίος έδειξε 3 ευρήματα. Επισκληρίδιο, αραχονειδή εμφορά και κρανιογκεφαλική κάκωση.

Μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στο ΓΝ Πάφου όπου διενήργησαν σχετικές εξετάσεις και σύμφωνα με την μητέρα του βρέφους, επίσης από την Ρουμανία, το βρέφος πριν από τρεις ημέρες ενώ βρισκόταν στην κατοικία του έπεσε από τον καναπέ και κτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο. Η μητέρα του ωστόσο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχόμενοι εμετοί του τρίμηνου βρέφους.

Η κατάσταση της υγείας του βρέφους παραμένει να είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Δείτε τι δήλωσε για το εν λόγω ζήτημα η Δ/ντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου στην εκπομπή "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ" του ΡΙΚ:πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |