5 Φεβρουαρίου 2018


Το να περιγράφετε στον κατάλογο ένα παγωτό ως “καυτό” μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, όμως αν πρόκειται για το “Respiro del Diavolo” ( ανάσα του διαβόλου ), τότε η περιγραφή μπορεί να θεωρηθεί και υποτιμημένη.

Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από καυτά τσίλι, το παράξενο αυτό παγωτό αποδίδει πάνω από 1,569,300 μονάδες στην κλίμακα Scoville, είναι η κλίμακα που μετράει τα καυτερά φαγητά, καθιστώντας το το πιο επικίνδυνο παγωτό στον κόσμο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να καταλάβει κάποιος που θα το παραγγείλει γιατί το κατάστημα ενημερώνει για τους κινδύνους για την υγεία, ενώ δεν σερβίρει σε άτομα κάτω των 18 ετών.


Εμπνευστής του είναι ο κύριος Martin Bandoni, ιδιοκτήτης των Aldwych Cafe στην Γλασκόβη της Σκωτίας. Όπως ισχυρίζεται η συνταγή ήταν ένα καλά φυλασσόμενο μυστικό μεταξύ των Ιταλών ζαχαροπλαστών για αιώνες.

Ο Bandoni πιστεύει πως το ιδιαίτερο παγωτό του θα μπορούσε να γίνει ανάρπαστο οπότε το έβαλε στο μενού των καταστημάτων του όπου και θα παραμείνει έως και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν η ζήτηση είναι ικανοποιητική μπορεί να γίνει μια μόνιμη προσάρτηση στον κατάλογο.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |