1 Φεβρουαρίου 2018


Το 1980 σε δάσος στην Γεωργία, ξυλοκόποι στην προσπάθεια τους να κόψουν μια δρυς καστανιάς σε κούτσουρα έκαναν μια ζοφερή ανακάλυψη. Σε μια κοιλότητα κοντά στην κορυφή του δέντρου υπήρχε ένα μουμιοποιημένο σκυλί κυνηγιού. Το τμήμα του δέντρου οι ξυλοκόποι το δώρισαν στο Forest World, ένα μουσείο δέντρων στο Waycross της Γεωργίας.

Οι ειδικοί που είχαν εξετάσει το μουμιοποιημένο ζώο τότε, είχαν δηλώσει πως είχε παγιδευτεί στο δέντρο για περίπου 20 χρόνια πριν το ανακαλύψουν. Πιθανότατα είχε κυνηγήσει κάποιο μικρότερο ζώο που τρύπωσε μέσα στο κοίλο δέντρο και στην προσπάθεια να αναρριχηθεί κόλλησε και δεν μπόρεσε να πάει ούτε μπρος μα ούτε και πίσω.

Αυτό που προβλημάτισε όπως ήταν φυσικό ήταν το γιατί το σκυλί μουμιοποιήθηκε. Συνήθως, όταν ένας οργανισμός πεθαίνει, οι μικροοργανισμοί στο σώμα παραμένουν ανεξέλεγκτοι από τις βιολογικές διεργασίες που τους κρατούσαν υπό έλεγχο όσο ο οργανισμός ήταν ζωντανός. Αρχίζουν να καταναλώνουν το σώμα και στη συνέχεια οι μικροοργανισμοί του εντέρου ξεκινούν τη διαδικασία της σήψης. Το πτώμα πρήζεται και διασπάται, προσελκύοντας βακτηρίδια, μύκητες, έντομα και άλλα πτωματοφάγα ζώα.

Η πιο πιθανή εξήγηση που δόθηκε είναι η εξής. Το αεράκι που πέρναγε μέσα από το κούφιο δέντρο, απομάκρυνε της μυρωδιάς του νεκρού ζώου, οι οποίες διαφορετικά θα είχαν προσελκύσει έντομα και άλλους οργανισμούς που τρέφονται με νεκρά ζώα. Το κοίλο δέντρο παρείχε επίσης σχετικά ξηρές συνθήκες ενώ το ταννικό οξύ της δρυός βοήθησε να σκληρύνει το δέρμα του ζώου.

Το ταννικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που απορροφά την υγρασία και στεγνώνει το περιβάλλον της. Το περιβάλλον με χαμηλή υγρασία όπως φαίνεται σταμάτησε τη μικροβιακή δραστηριότητα και την αποσύνθεση. Έτσι το φτωχό σώμα του άτυχου ζώου διατηρήθηκε σε καταπληκτικά καλή κατάσταση.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |