12 Μαρτίου 2018


Έχεις ακούσει ποτέ σκύλο να τραγουδά; Αυτός το κάνει και μάλλον έχει καλύτερη φωνή απ’ τη δική σου. Για δες το video!

Αυτός ο σκύλος τραγουδά και έχει κερδίσει την καρδιά όλων! Ο ιδιοκτήτης του παίζει κιθάρα και αυτός ο σκύλος δίνει τον καλύτερο του εαυτό. “Πατάει” πάνω στις νότες και οι “ψηλές” του είναι υπέροχες. Όχι, δεν γνωρίζουμε από φωνητική απλά αυτός ο σκύλος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό!


Με αφορμή το video είπαμε να κάνουμε την έρευνά μας, αν στα σκυλιά αρέσει η μουσική κι αν την αντιλαμβάνονται!

Τα κατοικίδια ζώα μπορεί να μην έχουν μεγάλη άποψη για τη μουσική αλλά μερικές μελωδίες μπορεί να τους χαλαρώσουν! Σύμφωνα με το Live Science,τόσο τα ζώα όσο και οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν τη μουσική που αντικατοπτρίζει τις δικές τους φωνητικές χορδές!

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται “species-specific music” και σύμφωνα με το Live Science, η θεωρία ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα απολαμβάνουν τόνους και χορδές που τους είναι ήδη γνωστές. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες όπως ο Charles Snowdown, ψυχολόγος των ζώων στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison, εργάζονται για τη δημιουργία μιας ειδικής μουσικής που να αποδεικνύει αυτή τη θεωρία, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα γρηγορότερους ρυθμούς για πιθήκους και γάτες.


Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο σκύλος σου δεν αγαπά τη μουσική σου. Στην πραγματικότητα, τα μεγαλύτερα σκυλιά έχουν πολύ παρόμοιες φωνητικές χορδές με εκείνες των ενήλικων ανδρών, όπως εξηγεί και ο Dr. Snowdown.

Μερικές έρευνες δείχνουν ότι ο σκύλος σου, όπως κι εσύ, μπορεί να ξεχωρίσει τα είδη της μουσικής ενώ δείχνει μια προτίμηση στη reggae! Κι όμως!

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017 απ’ το Scottish SPCA και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, οι ερευνητές έπαιξαν διαφορετικούς τύπους μουσικής προκειμένου να δουν πώς θα ανταποκριθούν τα σκυλιά. Και οι ερευνητές διαπίστωσαν, πως τα αγαπημένα μας τετράποδα είχαν μια προτίμηση στη reggae!

Στο video πάντως, ο σκύλος τραγουδά και δείχνει να το απολαμβάνει. Κι εμείς μαζί του!


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |