30 Σεπτεμβρίου 2018


Μπορείς να διαγράψεις το προφίλ σου στο Facebook οριστικά και όχι απλώς να το απενεργοποιήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει πρώτα να ακολουθήσεις ώστε να το κάνεις σωστά.

Ναι, μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica καθώς και την είδηση ότι βρέθηκαν εκτεθειμένοι 50 εκ. λογαριασμοί στο Facebook από χάκερς, πλέον μπορείς να διαγράψεις το προφίλ σου στο Facebook για πάντα.

Πώς μπορείς να το κάνεις και να ολοκληρώσεις τη διαδικασία σωστά;

Πριν διαγράψεις όλες τις φωτογραφίες, τα Posts και τα likes, θα πρέπει να κάνεις download τις προσωπικές σου πληροφορίες από το Facebook. Τα αρχεία σου στο Facebook περιέχουν σχεδόν όλες τις σχετικές πληροφορίες που σχετίζονται με τον λογαριασμό σου, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, το πότε συνδέθηκες, του ιστορικού συνομιλιών, των διευθύνσεων IP, των δεδομένων αναγνώρισης προσώπου και των διαφημίσεων που κλίκαρες και πολλά άλλα.

Κι εσύ πρέπει να έχεις πρόσβαση σε όλα αυτά τα στοιχεία που έχει αποθηκεύσει το Facebook. Για να γίνει αυτό και να κάνεις λήψη των αρχείων, πρέπει να μεταβείς στην κατηγορία Settings και να πατήσεις «Download a copy of your Facebook data» στο τέλος των γενικών ρυθμίσεων του λογαριασμού σου και στη συνέχεια να πατήσεις Start My Archive.

Μόλις τελειώσεις με τη λήψη του αρχείου, μπορείς να διαγράψεις τον προφίλ σου στο Facebook. Προσοχή! Μόλις το διαγράψεις δεν μπορείς να τον ανακτήσεις.

Πώς μπορείς να διαγράψεις το προφίλ σου στο Facebook;

Αν είσαι έτοιμος να διαγράψεις το acoount σου, πρέπει να πατήσεις κλικ εδώ και να πατήσεις την οριστική διαγραφή ή και να επιλέξεις να διατηρήσεις μόνο το Messenger.

Η επιλογή για οριστική διαγραφή του Facebook δεν υπάρχει στις Ρυθμίσεις! Αν πατήσεις διαγραφή λογαριασμού, τότε ο λογαριασμός σου θα διαγραφεί και οι άλλοι χρήστες δεν θα μπορούν να σε εντοπίσουν.

Η εταιρεία αναφέρει πως μπορεί να καθυστερήσει να διαγραφεί εντελώς ο λογαριασμός μετά την αίτηση του χρήστη. Κι αν προσπαθήσεις να συνδεθείς ξανά, τότε το αίτημα για διαγραφή θα ακυρωθεί και θα πρέπει να κάνεις ξανά όλη τη διαδικασία από την αρχή.

Επίσης, για μερικές μέρες μετά την αίτηση για διαγραφή μπορεί να παραμείνουν τα σχόλια που έχεις κάνει σε μια ανάρτηση φίλου, ενώ παράλληλα αντίγραφα ορισμένων στοιχείων, όπως αρχεία καταγραφής, θα παραμείνουν στη βάση δεδομένων του.

Η εταιρεία λέει ότι η οριστική διαγραφή μπορεί να διαρκέσει έως και 90 ημέρες αλλά κανείς δεν θα μπορεί να μπει στο λογαριασμό σου όλη αυτήν την περίοδο.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |