3 Οκτωβρίου 2018


Είναι ηλικία ενός αιώνα και μόλις πουλήθηκε για 993.000 ευρώ μέσω δημοπρασίας του οίκου Bonhams. Ο λόγος για το σκωτσέζικο ουίσκι Macallan Valerio Adami, το οποίο βρισκόταν μέσα σε βαρέλι για 60 χρόνια, από το 1926, και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε.

O αγοραστής είναι από την Ασία, ιδιώτης συλλέκτης, που έκανε την προσφορά του μέσω τηλεφώνου στη δημοπρασία. Όπως λένε οι ειδικοί επί των ποτών, ο αγοραστής το πιθανότερο είναι να μην γευτεί το ουίσκι, γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο και αν ανοιχτεί θα χάσει την αξία του.

Οι ειδικοί το περιγράφουν ως το «ιερό δισκοπότηρο» των ουίσκι, λόγω του συνδυασμού της σπανιότητας, της παλαιότητας και του μοναδικού σχεδιασμού της φιάλης του, σύμφωνα με το skynews.

Το αποστακτήριο Macallan ανέθεσε στους καλλιτέχνες Αντάμι και στον Πίτερ Μπλέικ, ο οποίος είχε σχεδιάσει και το εξώφυλλο του άλμπουμ των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», να σχεδιάσουν ετικέτες για 12 φιάλες έκαστος.

Αν και εμφιαλώθηκαν 12 μπουκάλια Macallan Valerio Adami το 1926, δεν είναι γνωστό πόσες από αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |