23 Οκτωβρίου 2018


Η Μάριον Μαρεσάλ θεωρήθηκε κάποτε η αγαπημένη της νεολαίας του ευρωπαϊκού ακροδεξιού κινήματος.

Αλλά η Μαρεσάλ, η ανιψιά της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, παραιτήθηκε από το πολιτικό προσκήνιο. Και εγκατέστησε ένα νέο συντηρητικό ινστιτούτο που ονομάζεται «ISSEP» στη Λυών.

Η Μαρεσάλ δήλωσε ότι σκοπός του Ινστιτούτου είναι να εκπαιδεύσει τους μελλοντικούς ηγέτες με μια «νέα προσέγγιση» στην πολιτική και την οικονομία, αλλά οι επικριτές λένε ότι ο στόχος του είναι να εξαπλώσει την άκρα δεξιά ιδεολογία.

Οι πόρτες του Κολεγίου άνοιξαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα με την Μαρεσάλ να επιλέγει μια μάλλον δυσοίωνη θέση για να ξεκινήσει μια τέτοια μεταμόρφωση. Το σχολείο είναι κρυμμένο σε μια πρώην βιομηχανική γειτονιά της Λυών και το εσωτερικό του είναι μικρό, μοντέρνο και δεν διαθέτει τίποτα τοπ αξιοσημείωτο. Θυμίζει περισσότερο τις αίθουσες συνεδρίων μιας αλυσίδας ξενοδοχείων από τα εντυπωσιακά αμφιθέατρα της Σορβόνης.


Ωστόσο η επιστροφή της Μαρεσάλ στο προσκήνιο, έχει σκορπίσει χαμόγελα στη γαλλική ακροδεξιά. Η εγγονή του Ζαν Μαριέ Λε Πεν, ήταν το νεότερο μέλος του κοινοβουλίου της Γαλλίας πριν από την απομάκρυνση της από την πολιτική το 2017 και είναι πιο δημοφιλής από τη θεία της.

Μια δημοσκόπηση της Elabe τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι οι δεξιότεροι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι η Μαρεσάλ θα ήταν καλύτερη υποψήφιαστις προεδρικές εκλογές του 2022 από ό, τι η Λε Πεν.

Παρόλο που ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απολαμβάνει μαζική κοινοβουλευτική στήριξη, τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις είναι τραγικά χαμηλά και το το κόμμα της Λε Πεν ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει ότι δεν κατάφερε στις εκλογές του 2017 που τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Χρηματοδοτούμενο από μια ομάδα τοπικών επιχειρηματιών, το ISSEP ξεκίνησε τον Μάιο ως μια «συμμαχία μεταξύ επιχειρηματικών γνώσεων και δημόσιων υποθέσεων» που υπόσχεται να εκπαιδεύσει μια «νέα γενιά ανθρώπων που θα παίρνουν αποφάσεις», σύμφωνα με το φυλλάδιο της.

Αν και το πρόγραμμα σπουδών του δεν αναγνωρίζεται ακόμη από το γαλλικό κράτος, το σχολείο έχει λάβει 75 αιτήσεις για το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα και περίπου 35-40 άτομα υπέβαλαν αίτηση για τα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.


Πολλοί ανησυχούν ότι το σχολείο θα γίνει ένα καταφύγιο για νέους λαϊκιστές.

Ο τίτλος ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 περιέγραψε το σχολείο ως «πενήντα αποχρώσεις της ακροδεξιάς».

Ο Ρενόντ Παϊρέ, διευθυντής του πανεπιστημίου Sciences-Po στη Λυών, δήλωσε στην εφημερίδα Ouest-France ότι, σε αντίθεση με το ISSEP, το σχολείο του «εκπαιδεύει τους μαθητές που είναι ανοιχτοί στον κόσμο και όχι απομονωμένοι σε οποιαδήποτε πολιτιστική ή πολιτική ταυτότητα».

«Η χρήση των λέξεων «πολιτικές επιστήμες»[στο όνομα του ISSEP] μου φαίνεται λίγο ανησυχητική επειδή η πολιτική επιστήμη δεν είναι πολιτική», πρόσθεσε ο Παϊρέ.

Αυτοί οι φόβοι δεν προέρχονται μόνο από την παρουσία της Μαρεσάλ. Αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της σχολής προέρχονται επίσης από την άκρα δεξιά, συμπεριλαμβανομένου του Ράχεεμ Κασάμ, πρώην συντάκτη της Αγγλικής έκδοσης της ιστοσελίδας Breitbart, του Πολ Γκόντφράιντ, Αμερικανός συντηρητικός φιλόσοφος και ιστορικός και του Όλεγκ Σοκόλοφ, ειδικό αναλυτή του Ναπολέοντα.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |