7 Οκτωβρίου 2018


Παραμυθένια δείχνουν τα γλυπτά της Ισραηλινής καλλιτέχνιδας που εδώ και χρόνια δημιουργεί εκμεταλλευόμενη τη φύση.

Η στολή μιας μπαλαρίνας έγινε γλυπτό μέσα στη Νεκρά Θάλασσα και η εικόνα μοιάζει με κρυστάλλινο άγαλμα.

Το 200 κιλών έργο, που φαίνεται σαν να έχει βγει από παραμύθι πρόκειται σύντομα να εκτεθεί σε διεθνή έκθεση και δημιουργήθηκε από 49χρονη Ισραηλινή καλλιτέχνιδα, η οποία χρησιμοποίησε το αλάτι που δεν ευσταθεί στη Νεκρά Θάλασσα να προκαλεί τον πάγο.

Εκτός της στολής της μπαλαρίνας η Sigalit Landau έφτιαξε επίσης και τα παπούτσια της, καθώς και μουσικά όργανα, με τον ίδιο τρόπο.

Η καλλιτέχνης και η ομάδα της σιγούρεψαν τα αντικείμενα με μεταλλικά πλαίσια, βαρίδια και δυνατά σχοινιά, ώστε να μην εξαφανιστούν μέσα στο νερό.

Η ίδια επισκέπτεται τη Νεκρά Θάλασσα από παιδί και έχει παρατηρήσει τα σχήματα που δημιουργούνται στις ακτές, από τα οποία και εμπνεύστηκε τα γλυπτά της.

Η καλλιτέχνιδα δημιουργεί εδώ και 15 χρόνια ανάλογα γλυπτά στην περιοχή, τα οποία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλή, καθώς επιπλέουν στα πλούσια σε μέταλλο νερά.

Με καπέλα και μακρυμάνικα η καλλιτεχνική ομάδα εξετάζει λεπτομερώς τα γλυπτά, κάτω από τον καυτό ήλιο των 46 βαθμών Κελσίου, καθώς η κρυστάλλωσή τους εξαρτάται από τη ζέστη.

Για να τα βγάλουν από το νερό χρησιμοποιούν γερανούς, ενώ στη συνέχεια τα κρεμούν για να διατηρηθούν.

Τα έργα της θα εκτεθούν σε Μουσείο της Αυστρίας τον επόμενο χρόνο και η έκθεση θα έχει τίτλο «Αλατισμένα Χρόνια».πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |