11 Νοεμβρίου 2018


69χρονος Ολλανδός που ισχυρίζεται ότι αισθάνεται πολύ νεότερος από την πραγματική ηλικία του έχει πάει στο δικαστήριο για να γίνει νομίμως 20 χρόνια νεότερος.

Ο Emile Ratelband προσωπικότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αυτοαποκαλούμενος "γκουρού θετικότητας", δήλωσε πρόσφατα σε δικαστήριο στο Arnhem της Ολλανδίας ότι δεν αισθάνεται άνετα με την πραγματική του ηλικία και εξέφρασε την επιθυμία του να την αλλάξει νόμιμα κατά δύο δεκαετίες. Ο Ratelband είπε ότι θα παραιτηθεί με χαρά από τη σύνταξή του για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες και προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι η περικοπή των δύο δεκαετιών από την πραγματική του ηλικία θα είχε τεράστιο θετικό αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές της ζωής του.

"Ζούμε σε μια εποχή που μπορείτε να αλλάξετε το όνομά σας και να αλλάξετε το φύλο σας. Γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω την ηλικία μου; "ρώτησε ο Ολλανδός. "Όταν είμαι 69, είμαι περιορισμένος. Αν είμαι 49 ετών, τότε μπορώ να οδηγήσω ένα διαφορετικό αυτοκίνητο και μπορώ να βρω εύκολα δουλειά. Όταν είμαι στο Tinder και λέω ότι είμαι 69, δεν έχω απάντηση αν όμως πω πως είμαι 49 ετών, και με το πρόσωπο που έχω, θα είμαι σίγουρα σε πολύ καλύτερη θέση".


Το τοπικό δικαστήριο όπως φαίνεται θα αρνηθεί να αλλάξει νόμιμα την ημερομηνία γέννησής του από τις 11 Μαρτίου 1949 στης 11 Μαρτίου 1969, πυροδοτώντας θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια. Επεσήμαναν ότι το αίτημα του εγείρει ορισμένες ερωτήσεις, όπως το τι γίνονται τα 20 χρόνια που θα διαγραφούν σαν να μην υπήρξαν ποτέ.

Του έδωσαν πάντως ελπίδες λέγοντας του πως πριν από λίγα χρόνια οι νόμιμες αλλαγές φύλου θεωρήθηκαν αδύνατες, όμως αυτές τις μέρες είναι εφικτές σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες.

Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.© all weird stories | Powered by: Blogger |