6 Νοεμβρίου 2018


Ένα χαζό στοίχημα σε ένα πάρτι, έγινε ο εφιάλτης στη ζωή του Σαμ Μπάλαρντ. Ήταν αθλητής και΄έμεινε παραπληγικός το 2010 όταν έφαγε έναν γυμνοσάλιαγκα για ένα στοίχημα που έβαλε με τους φίλους του. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 19 χρονος τότε και πολλά υποσχόμενος παίκτης του ράγκμπι ενέδωσε σε αυτή την πρόκληση. Δύο φίλοι του μίλησαν στο «The Project «για την ολέθρια βραδιά που έμελλε να ξεκινήσει έναν εφιάλτη οκτώ ετών για τον «κολλητό» τους.

«Καθόμασταν στο πάρτι πίνοντας κόκκινο κρασί και παριστάνοντας τους μεγάλους, όταν ξαφνικά είδαμε έναν γυμνοσάλιαγκα στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος ρώτησε: «ποιος τολμάει να τον καταπιεί;». Ο Σαμ ήταν αυτός που προσφέρθηκε και τότε ξεκίνησαν όλα», θυμάται ο Τζίμι Γκάλβιν.

Τις επόμενες μέρες, ο Μπάλαρντ αρρώστησε βαριά. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι είχε μολυνθεί με το παράσιτο Angiostrongylus cantonensis, το οποίο απαντάται κυρίως στους αρουραίους και στους γυμνοσάλιαγκες που μπορεί να τραφούν με περιττώματα τρωκτικών. Η αρχική μόλυνση με το παράσιτο εξελίχθηκε σε ηωσινοφιλική μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει σε κώμα, το οποίο κράτησε 420 ημέρες, επηρεάζοντας με τραγικό τρόπο τον εγκέφαλό του. Όταν ξύπνησε είχε χάσει τελείως τον έλεγχο του κάτω μέρους του σώματός του.

«Εκείνο το περιστατικό στο πάρτι ήταν τελείως καταστροφικό. Άλλαξε για πάντα τη ζωή του, τη ζωή όλων μας. Οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες», είχε πει η τραγική μητέρα τότε στους δημοσιογράφους.

Την περασμένη Παρασκευή ο γιος της έσβησε από επιπλοκές της ασθένειάς του, περιτριγυριζόμενος από τους φίλους και τους συγγενείς που στάθηκαν στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια.

Οι τελευταίες του λέξεις ήταν προς την μητέρα του, την ηρωίδα του που τον κράτησε στη ζωή με απίστευτες δυσκολίες από το 2010, στην οποία είπε ένα απλό «σ’ αγαπώ».

Δείτε το βίντεοπηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |