27 Δεκεμβρίου 2018


Μία 11χρονη παρατήρησε ένα πανέμορφο κοχύλι. Το μάζεψε, το έδωσε στον πατέρας της κι εκείνος ανακάλυψε πως μέσα του υπήρχαν δύο επικίνδυνα χταπόδια.

Η γιορτινή στιγμή μιας οικογένειας παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία. Οι γονείς με τα παιδιά τους αποφάσισαν να περάσουν τα Χριστούγεννα σε παραθαλάσσιο μέρος της Αυστραλίας.

Μία βόλτα στην παραλία, ωστόσο, κατέληξε στα επείγοντα νοσοκομείου.


Η 11χρονη Σόφι κολυμπούσε στο νερό παρέα με τον νεότερο αδελφό της κι απολάμβανε την θάλασσα.

Κάποια στιγμή παρατήρησε ένα πανέμορφο κοχύλι κι αποφάσισε να το κρατήσει και το δώσει στον μπαμπά της για να της το φυλάξει.

Σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν πως το κοχύλι έκρυβε ένα από τα πιο φονικά ζώα του πλανήτη.

Δύο μπλε χταπόδια με δακτυλίους (Blue Ringed Octopus)! Όταν γύρισε σπίτι ο 42χρονος κι άρχισε να πλένει το κοχύλι είδε τα δύο πλασματάκια και κατάλαβε αμέσως για πιο είδος πρόκειται.

Χωρίς να το σκεφτεί έτρεξε αμέσως στο νοσοκομείο, αφού το πόδι του ήρθε σε επαφή με τα πλασματάκια.


«Είναι τρομακτικό αν σκεφτεί κανείς ότι θα μπορούσε ένα από αυτά τα χταπόδια να με δαγκώσει. Θα πέθαινα μπροστά στα παιδιά μου την παραμονή των Χριστουγέννων!», είπε ο πατέρας.

Το ανώδυνο δάγκωμα αυτού του είδους χταποδιού μπορεί να φανεί αβλαβές, ωστόσο στο σάλιο του έχει επικίνδυνο δηλητήριο. Αν δαγκώσει έναν άνθρωπο θα νιώσει αμέσως μυϊκή αδυναμία, μούδιασμα και ή συνέχεια μπορεί να είναι φονική. Διακοπή αναπνοής και θάνατος.

Το χταπόδι αυτό παράγει δηλητήριο που περιέχει τετραδοτοξίνη, 5-υδροξυτρυπταμίνη, υαλουρονιδάση, τυραμίνη, ισταμίνη, οκταπαμίνη, ταυρίνη, ακετυλοχολίνη και ντοπαμίνη

Εντυπωσιακό πλάσμα... αρκεί να μην βρεθεί μπροστά μας!πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |