21 Φεβρουαρίου 2019


Ενα περίεργο και άκρως τρομακτικό για τις δυτικές κοινωνίες, έθιμο έχουν οι κάτοικοι του χωριού Τοράχα στην Ινδονησία οι οποίοι κρατάνε τους νεκρούς τους βδομάδες, μήνες ακόμη και ένα ολόκληρο χρόνο στα σπίτια τους, διατηρημένους στη φορμόλη.

Οταν αποφασίσουν να τους θάψουν, η ημέρα εκείνη δεν είναι η τελευταία που θα τους δουν. Και αυτό γιατί υπάρχει η παράδοση που θέλει μία φορά τον χρόνο, σε μία συγκεκριμένη ημέρα, να τους ξεθάβουν, προκειμένου να τους φορέσουν καινούργια ρούχα, να τους βάλουν τσιγάρα στο στόμα, να τους περιφέρουν στο χωριό και φυσικά να βγάλουν φωτογραφίες μαζί τους.

Ολα αυτά γιατί, οι κάτοικοι του χωριού πιστεύουν ότι με τον θάνατο δεν πεθαίνει κάποιος και ότι η ψυχή του παραμένει στο σώμα του και θα πρέπει να συνεχίζει να κάνει ότι έκανε ενώ ζούσε.

Όταν κάποιος στο χωριό χάσει τη ζωή του, καλύπτουν το κορμί του με φορμόλη, με αποτέλεσμα οι ιστοί να διατηρούνται άφθαρτοι.

Στα σπίτια, ο νεκρός βρίσκεται στα διπλανά δωμάτια από την υπόλοιπη οικογένεια και επειδή η δυσοσμία από το χημικό είναι ισχυρή, περικυκλώνουν τη σορό με αρωματικά αποξηραμένα φυτά.

Στη συνέχεια δίπλα από το σπίτι χτίζεται εάν δεν υπάρχει, το λεγόμενο «προγονικό σπίτι» στο οποίο φυλάσσουν τη σορό.

Οι συγγενείς ντύνουν τον νεκρό καθημερινά και όταν το πτώμα «παλιώσει» και αρχίζουν να πέφτουν τα δόντια του, το πηγαίνουν σε οδοντίατρο της περιοχής ο οποίος του βάζει μασέλα.

Στους δρόμους του χωριού οι νεκροί βρίσκονται παντού. Τους βαστούν σαν κούκλες οι άνθρωποι και κυκλοφορούν μαζί τους.

Σύμφωνα με την τοπική κοινότητα, ένα πτώμα που είναι καλά διατηρημένο, φέρνει καλή τύχη στην οικογένεια γι’ αυτό το λόγο όλοι φροντίζουν τα πτώματα.

Η περιοχή Τιράχα βρίσκεται στο νησί Σουλαουέσι


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |