3 Απριλίου 2019


Δύο 20χρονοι χάκερ ανακάλυψαν ένα κενό ασφαλείας στο Μοντέλο 3 της Tesla, που τους επέτρεψε να εισέλθουν στον εσωτερικό browser του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αντί να βρουν τον μπελά τους, αποχώρησαν με το δικό τους Μοντέλο 3, μαζί με ένα βραβείο συνολικά $375.000.

Ο Richard Zhu και ο Amat Cama είναι το δίδυμο χάκερ γνωστό ως ομάδα Flouroacetate, και το ζευγάρι των ερευνητών ασφάλειας υπολογιστών κυριάρχησε πρόσφατα στο Pwn2Own, έναν ετήσιο ανταγωνισμό που προσελκύει μερικούς από τους κορυφαίους χάκερ του κόσμου.

Ο Zhu και ο Cama εντόπισαν ένα σφάλμα JIT (ή «just-in-time») στον περιηγητή ιστού του Μοντέλου 3 της Tesla που τους επέτρεψε να εισέλθουν στο σύστημα του αυτοκινήτου και να γράψουν ένα μήνυμα στην οθόνη του ταμπλό του αυτοκινήτου. Για την προσπάθειά τους, το ζευγάρι είχε τη δυνατότητα να κρατήσει το αυτοκίνητο και κέρδισαν επίσης $35.000 μόνο για εκείνο το ένα εύρημα (το Μοντέλο 3 έχει τιμή εκκίνησης $35.000).Το Pwn2Own εκχωρεί χρηματικά έπαθλα σε διαγωνιζόμενους που εντοπίζουν σφάλματα σε προϊόντα από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Tesla, η Apple, η Microsoft και άλλες. Κατά τη διάρκεια του φετινού τριήμερου διαγωνισμού, ο Zhu και ο Cama κέρδισαν συνολικά 375.000 δολάρια σε πολλαπλά hacking που περιελάμβαναν εκμετάλλευση σφαλμάτων σε προϊόντα όπως το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple και τα Microsoft Windows. (Η εκδήλωση έδωσε συνολικά 545.000 δολάρια σε βραβεία).

Εν τω μεταξύ, ο Tesla ανταποκρίθηκε στη νίκη της ομάδας Flouroacetate, ευχαριστώντας το δίδυμο για το έργο τους και η εταιρεία υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα.

«Έχουμε καταχωρήσει το Μοντέλο 3 στον παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό Pwn2Own, προκειμένου να απασχολήσουμε τα πιο ταλαντούχα μέλη της ερευνητικής κοινότητας στον τομέα της ασφάλειας, με στόχο να προσελκύσουμε αυτόν τον ακριβή τύπο ανατροφοδότησης. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι ερευνητές απέδειξαν ότι ο browser του αυτοκινήτου είναι ευάλωτος» δήλωσε η Tesla στο CNBC Make It. «Τις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσουμε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα καλύπτει αυτήν την έρευνα. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η διαδήλωση πήρε μια εξαιρετική προσπάθεια και ευχαριστούμε τους ερευνητές για το έργο τους να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι τα αυτοκίνητά μας είναι τα πιο ασφαλή στο δρόμο σήμερα».

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |