13 Μαΐου 2019

Ποιες ποινές θα επιβάλλονται σε όσους πιαστούν επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύουν ή αλλιώς να κάνουν «κοινωνική κριτική»;


Πόλη των Φιλιππίνων απαγόρευσε με νόμο το κουτσομπολιό ή αλλιώς «κοινωνική κριτική» για να βάλει «μαχαίρι» σε αυτή την συνήθεια των πολιτών της.

Όποιος πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κουτσομπολεύει στην πόλη Μπιναλόναν, η οποία βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλα, θα καταδικαστεί σε κοινοτική εργασία και θα μαζεύει σκουπίδια. Επιπλέον θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, η οποία θα λειτουργεί κλιμακωτά.

Την πρώτη φορά που θα παραβεί κάποιος τον νόμο, θα πληρώσει 3,8 δολάρια και θα περάσει τρεις ώρες μαζεύοντας σκουπίδια από τους δρόμους.

Για αυτούς που δεν κόβουν την κακή συνήθεια και συνεχίζουν να κουτσομπολεύουν τα πράγματα γίνονται αυστηρότερα, καθώς έχει οριστεί χρηματική ποινή 20 δολαρίων και έως και 8 ώρες κοινοτικής εργασίας.

Ο νόμος δεν διευκρινίζει τι ακριβώς θα συνιστά κουτσομπολιό, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης υπογράμμισε πως θα τιμωρείται η διασπορά φημών για τις σχέσεις των πολιτών, την οικονομική τους κατάσταση, μεταξύ άλλων.

Ο νόμος εφαρμόζεται σε μία γειτονιά της πόλης από το 2017 και φαίνεται πως είναι αποτελεσματικός, καθώς είναι πολλοί οι κάτοικοι που τιμωρήθηκαν μία φορά για αυτό το κακό συνήθειο, όμως δεν έχει υπάρξει δεύτερη ποινή για κανέναν. Κανείς δεν θέλει να χαρακτηριστεί κουτσομπόλης.

Όπως αναφέρει το odditycentral, ο νόμος πέρασε εγκαίρως, πριν από το καλοκαίρι όταν παρατηρούνται τα περισσότερα «κρούσματα» κουτσομπολιού. Οι κάτοικοι συνηθίζουν να μαζεύονται κάτω από μία σκιά και να σχολιάζουν ό,τι βλέπουν.

«Είναι χάσιμο χρόνου», είπε ο δήμαρχος Guico και συμπλήρωσε: «Θα πίστευες ότι ο κόσμος έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Η απαγόρευση του κουτσομπολιού είναι ένας τρόπος βελτίωσης του επιπέδου ζωής στην πόλη».

Ο 44χρονος δήμαρχος, μιλώντας σε τοπικά μέσα, σημείωσε πως ο νέος νόμος δεν παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και επέμεινε ότι στόχος του είναι να προστατευθούν οι πολίτες.

«Αυτός ο νόμος θέλει να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι φέρουμε την ευθύνη για ό,τι λέμε και ως μονάδες και ως πολίτες μίας κοινότητας. Θέλουμε να δείξουμε σε άλλες πόλεις πως η Μπιναλόναν αποτελείται από καλούς ανθρώπους, είναι ένα καλό και ήρεμο μέρος για να μένεις», τόνισε ακόμη.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |