18 Απριλίου 2020


Πατροπαράδοτα, οι Έλληνες περνούν την Κυριακή του Πάσχα πάνω από μία σούβλα. Με μεγάλη παρέα, στήνουν τρικούβερτο γλέντι για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

Φέτος, λόγω κορονοϊού, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Το αρνί ή το κατσίκι δεν θα στριφογυρίζει στην σούβλα πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα, αλλά θα ψηθεί μέσα σε ταψί στο φούρνο κάθε νοικοκυριού.

Το «μένουμε σπίτι» αλλάζει και το φετινό Πάσχα. Ωστόσο, η τεχνολογία προσφέρει, για μία ακόμη φορά, διέξοδο στον ιδιόρρυθμη ανατροπή του εθίμου.

Οι χρήστες συσκευών android έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» από το Play Store την εφαρμογή Greek Souvla. Δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά για ένα εικονικό σούβλισμα κατσικιού με ένα επίσης εικονικό γλέντι.


Έτσι, το κατσίκι μπορεί να ψήνεται στο φούρνο, αλλά ο χρήστης της εφαρμογής έχει τη ψευδαίσθηση ενός e-γλεντιού. «Και όπως θα παίρνω τις στροφές, εσύ αν θέλεις κοίταζέ με», γράφει η λεζάντα της αρχικής εικόνας που εμφανίζει δύο αμνοερίφια στη σούβλα.


Ο χρήστης έχει την επιλογή να «γυρίσει» τη σούβλα, να βάλει παραδοσιακά τραγούδια τάβλας, να «πυροβολήσει» στον αέρα και να ρίξει κροτίδες. Μάλιστα, αν επιλέξει να «γυρίσει» τη σούβλα και βιαστεί να «δοκιμάσει», η εφαρμογή τον ενημερώνει ότι το κατσίκι είναι ακόμη «ωμό» και τον προτρέπει να… «ανοίξει» μια μπίρα, αναπαράγοντας τον σχετικό ήχο!


Και όλα αυτά για να μην μείνει ο Έλληνας παραπονεμένος ότι δεν θα πάρει φέτος –έστω- ηλεκτρονική «γεύση» Πασχαλινού γλεντιού.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |