16 Αυγούστου 2014

Ο κόσμος πρόκειται να τελειώσει (στις 16 Μαρτίου του 2880)

Ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη και θα προκαλέσει την καταστροφή βιβλικών διαστάσεων. Θα αλλάξει το κλίμα του πλανήτη και θα συντρίψει την ανθρώπινη ζωή... λένε οι επιστήμονες. Όμως όχι πριν το 2880.

Το 1950 ο αστεροειδής εντοπίστηκε να ταξιδεύει προς την Γη με εννέα μίλια το δευτερόλεπτο και έχοντας διάμετρο περίπου ένα χιλιόμετρο. Κάτι που σημαίνει ότι θα χτυπήσει τον πλανήτη με 38.000 μίλια ανά ώρα.

Ωστόσο, αν και η πιθανότητα του βράχου να χτυπήσει τη Γη είναι 300/1, οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι αφού έχουμε 35 γενιές έως την άφιξή του για να προετοιμαστούμε η καταστροφή θα αποφευχθεί.

Οι επιστήμονες λένε ότι η παρατήρηση του αστεροειδή έχει αυξηθεί μετά την περσινή πτώση ενός πολύ μικρότερου στην Ρωσία, και τον τραυματισμό 1.500 ατόμων.

Ο καθηγητής Ben Rozītis του πανεπιστημίου του Tennessee δήλωσε στην εφημερίδα Independent, πως μετά τον Φεβρουάριο του 2013 και τον μικρό αστεροειδή που έπεσε στο Chelyabinsk της Ρωσίας, υπάρχει ανανεωμένο ενδιαφέρον για αυτά τα φαινόμενα και για το πώς να αποφευκτή ο πιθανός κίνδυνος.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο αστεροειδή είναι η υψηλή ταχύτητα περιστροφής του, που είναι τόσο γρήγορη που αψηφά τη βαρύτητα που θα τον κομμάτιαζε πριν φτάσει στην Γη.

Ας ελπίσουμε να μην αφεθεί το θέμα για την τελευταία στιγμή, για το καλό της ανθρωπότητας.


© all weird stories | Powered by: Blogger |