12 Αυγούστου 2014

The Mutant Fruits & Vegetables 2 Years After the Nuclear Disaster of Fukushima

Τρία χρόνια μετά την καταστροφή της Fukushima, τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται. Παράξενα μεταλλαγμένα λουλούδια, λαχανικά και ακόμη και ζώα έχουν εμφανιστεί, και τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά.


Ο πυρηνικός σταθμός Fukushima Daiichi κατέρρευσε από σεισμό μεγέθους 8,9 το 2011. Η καταστροφή - η οποία στοίχισε τη ζωή σε 18.500 ανθρώπους - ήταν η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά την κατάρρευση του Τσερνομπίλ το 1986.


Αν και κανένας από τους θανάτους δεν έχει αποδοθεί στην έκθεση σε ακτινοβολία από την κατάρρευση, έχουν ανιχνευτεί υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στα υπόγεια ύδατα κοντά στο εργοστάσιο.


Στις φωτογραφίες βλέπετε γεωργούς να κρατούν λαχανικά τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερα από το κανονικό, αγγούρια με φύλλωμα, αλλά και σιαμαία άνθη φυτών.


Όμως και στην θάλασσα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τα ψάρια που αλιεύονται κοντά το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έχουν πάνω από 2.500 φορές από το επιτρεπτό όριο ασφαλούς ακτινοβολίας.

Στην φωτογραφία βλέπετε ένα τέτοιο ψάρι…


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το “χημικό καίσιο” στο βυθό και ή διαρροή από το κατεστραμμένο αντιδραστήρα συνεχίζει να μολύνει τα νερά, και θα απειλήσει την αλιεία για δεκαετίες.


© all weird stories | Powered by: Blogger |