16 Αυγούστου 2014

Ούτε η παράλυση δεν μπορεί να εμποδίσει τον Lonnie Bissonnette να εγκαταλείψει το αγαπημένο του base jumping

O Lonnie Bissonnette είναι ένας extreme αθλητής από τον Καναδά, και ένας από τους elite και πιο παραγωγικούς αθλητές του ριψοκίνδυνου αυτού σπορ. Εξαιρετικά σεβαστός, θαυμάζετε από τους λάτρεις του είδους.

Τον Ιούλιο του 2004 και ενώ επιχειρούσε μια τετραπλή περιστροφή πέφτοντας από μια γέφυρα 150 μέτρων, ένας ιμάντας από το αλεξίπτωτο του μπλέχτηκε γύρω από το πόδι του μην επιτρέποντας του το πλήρες άνοιγμα. Ο Lonnie έπεσε στο ποτάμι με ταχύτητα που άγγιζε τα 113 χιλιόμετρα / ώρα, σπάζοντας αρκετά οστά στο σώμα, το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη του, και υπέστη κάκωση νωτιαίου μυελού που τον άφησε παράλυτο.


Ο γιατρός του είχε πει πως ήταν τυχερός που επιβίωσε από αυτό το ατύχημα, όμως δεν θα μπορούσε να πηδήξει ξανά. Μια δήλωση που ο Lonnie ανεμπόδιστος θα διαψεύσει 12 μήνες μετά το ατύχημα του, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου παραπληγικού base jumper στην ιστορία του σπορ.

Ο Lonnie είναι ένας άνθρωπος που ωθεί πάντα τον εαυτό του στα όριά του. Τον Φεβρουάριο του 2012 έγινε αθλητής αντοχής και πήρε μέρος σε έναν μαραθώνιο 1400 χιλιομέτρων διασχίζοντας τον Καναδά από το Winnipeg στο Calgary στην μέση του Χειμώνα, και αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την δύναμη της θέλησης.

Οι άνθρωποι συχνά τον επαινούν αναφέροντας ότι είναι μια πηγή έμπνευσης, ένας ήρωας, ένας θρύλος.

Ο Lonnie Bissonnette είναι στην ελίτ των ακραίων αθλητών, και παραμένει ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τον εαυτό του, είπε πως είναι απλά πολύ... πεισματάρης. Ο Lonnie κάνει αυτά που κάνει όπως λέει και ο ίδιος... "απλά για την αγάπη στην ζωή".


© all weird stories | Powered by: Blogger |