15 Σεπτεμβρίου 2014

Ήπιατε το νερό σας; Τώρα μπορείτε να φάτε και την συσκευασία του

Αυτή η "μπάλα νερού" έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα πλαστικά μπουκάλια νερού, και έχει προεπιλεγεί ως μία από τις πέντε ιδέες που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τον κόσμο.

Είναι φτιαγμένη από ζελατινώδη μεμβράνη που είναι βρώσιμη, ενώ στην εμφάνιση μπορεί κάποιος να πει πως μοιάζει με μέδουσα ή με εμφύτευμα στήθους. Το προϊόν, που ονομάζεται "Ooho!", αποτελείται από ένα διπλό στρώμα ζελατινώδη μεμβρανών, που δημιουργήθηκε με τη χρήση καφέ φυκιών και χλωριούχου ασβεστίου. Αντίθετα από τα συμβατικά πλαστικά μπουκάλια, μπορεί είτε να καταναλωθεί είτε να πεταχτεί γιατί μπορεί εύκολα να απορροφηθεί από το περιβάλλον.

Ήπιατε το νερό σας; Τώρα μπορείτε να φάτε και την συσκευασία του

Το “Ooho!” δημιουργήθηκε από τον Rodrigo García González, ένα μεταπτυχιακό φοιτητή του Royal College of Art και του Imperial College του Λονδίνου. Οι σχεδιαστές του παραδέχονται πως το προϊόν χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να είναι μια εμπορική επιτυχία, όπως να βρεθεί τρόπος η μεμβράνη να μπορεί να σφραγιστεί, για να μπορέσει να βγει στην αγορά, αλλά και να γίνει αρκετά ανθεκτική για να αντέχει στην μεταφορά.

Είναι μια από τις "πέντε ιδέες για να ταρακουνήσει τον κόσμο" όπως αναφέρουν, και θα παρουσιαστεί στο “ Global Design Forum ” που είναι μέρος του “ London Design Festival ”.
πηγή: telegraph

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |