1 Οκτωβρίου 2014

έδαφος μετατρέπετε σε γυαλί

Όταν ένας κεραυνός χτυπά το έδαφος, είναι πολύ θερμότερος από τον ήλιο. Αρκετά ώστε να μπορεί να λιώσει τα εδάφη μετατρέποντας τα σε γυαλί! Με το που θα ‘σκάσει’ ο κεραυνός στο έδαφος, τα γυάλινα τεχνουργήματα που δημιουργούνται από την υπερβολική ζέστη, στην συνέχεια ψύχονται γρήγορα, με αποτέλεσμα εκπληκτικές δημιουργίες.

έδαφος μετατρέπετε σε γυαλί

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, εκτιμά ότι υπάρχουν πάνω από 22 εκατομμύρια κεραυνοί κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες!

έδαφος μετατρέπετε σε γυαλί

Το να βρείτε αυτές τις μοναδικές δημιουργίες της φύσης μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και μπορεί εύκολα να καταρρεύσουν ακόμα και με το φύσημα του αέρα. Έτσι, αν βρείτε ένα φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!

έδαφος μετατρέπετε σε γυαλί

Τα παράξενα αυτά απολιθώματα μπορούν να βρεθούν πιο εύκολα γύρω από αμμώδη οροσειρές ή παραλίες, όπου οι κεραυνοί χτυπούν συχνά, ενώ η άμμος γίνετε πολύ πιο εύκολα γυαλί. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν θέλετε να βγείτε έξω ψάχνοντας για αυτά τα ευαίσθητα αντικείμενα, και βρεθείτε στην Αμερική, το “Corning Museum of Glass” έχει μια αίθουσα με τέτοια εκθέματα.

έδαφος μετατρέπετε σε γυαλί

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναπτύσσονται περνώντας εξαιρετικά υψηλών τάσεων της ηλεκτρικής ενέργειας, από τον κεραυνό μέσα στο έδαφος.

έδαφος μετατρέπετε σε γυαλί

Πειράματα απέδειξαν πως απαιτείτε το πέρασμα περίπου 2.400 βολτ της ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της άμμου για να έχουμε περίπου τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του φυσικού φαινομένου. Αυτό είναι περισσότερο από 20 φορές το ποσό σε μια πρίζα.Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |