6 Οκτωβρίου 2014

Γνωρίστε τον άνθρωπο που φιλοξενεί δεκάδες δηλητηριώδη φίδια

Ο Albert Kilian λέει ‘σπίτι μου σπιτάκι μου’, και κοιμάται ήρεμος στην κρεβατοκάμαρα του μικρού σπιτιού του, μαζί με 60 άκρος επικίνδυνους συγκάτοικους. Μεταξύ αυτών βρίσκετε ένας πύθωνας Βιρμανίας και μια βασιλική κόμπρα με αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει ελέφαντα.

Το ασυνήθιστο χόμπι του έχει πολλές φορές γίνει πολύ επικίνδυνο ακόμα και για να του κοστίσει την ζωή του, όπως λέει ο Kilian, μιας και εκτιμά ότι έχει δαγκωθεί περισσότερο από 100 φορές τα τελευταία 35 χρόνια, και αναμένει και άλλες.

Ο κατάλογος με τα δαγκώματα περιλαμβάνει τρις παραλύσεις, τρις φορές πρόβλημα με το αναπνευστικό, μια φορά σταμάτησε η καρδιά του, ενώ απέκτησε μόνιμο κινητικό πρόβλημα σε ένα δάχτυλο που το δάγκωσε κροταλίας.

Γνωρίστε τον άνθρωπο που φιλοξενεί δεκάδες δηλητηριώδη φίδια

Παρά αυτά τα ατυχής περιστατικά, ο Kilian παραδέχεται ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς τα κατοικίδια ζώα του και ομολογεί ότι το ενδιαφέρον του για τα ερπετά άρχισε όταν ήταν μόλις οκτώ ετών.

Από τα 20 του και έως σήμερα, έγινε ο ιδιοκτήτης χιλιάδων φιδιών και έδωσε εκπαιδευτικές ομιλίες σε σχολεία και εκδηλώσεις της κοινότητας για να εκπαιδεύσει το κοινό για τους κινδύνους από ορισμένα ερπετά που συναντά κανείς στην Φλόριντα τον ΗΠΑ.

Ο 58 χρονών Kilian, λέει πως η ενασχόληση με τα ερπετά είναι η δεύτερη φύση του. “Τα φίδια έχουν υπάρξει στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, και έτσι απλά ζουν δίπλα μου και με κάνουν ευτυχισμένο”.

“Πολλοί άνθρωποι σκοτώνουν ένα φίδι λόγω της έλλειψης γνώσης του πόσο επικίνδυνο είναι. Ακόμα κι αν είναι δηλητηριώδες το μόνο που προσπαθεί είναι να επιβιώσει και να μην βλάψει τους ανθρώπους, αλλά να ξεφύγει από αυτούς”.

Γνωρίστε τον άνθρωπο που φιλοξενεί δεκάδες δηλητηριώδη φίδια

Ο κύριος Kilian για λόγους προστασίας έχει κοντά του ένα ‘κέρας’ για να καλέσει βοήθεια σε περίπτωση που τα πράγματα αγριεύουν στο σπίτι, ενώ έχει έναν πίνακα με αυτοκόλλητες φωτογραφίες των φιδιών που αναγράφουν και το αντίδοτο για το καθένα.

Σήμερα, ο Kilian βγάζει τα προς το ζην με την εξαγωγή του δηλητήριου από τα φίδια κατοικίδια του και το πουλάει σε φαρμακευτικές εταιρείες για την έρευνα και άλλους επιστημονικούς σκοπούς, ενώ δουλεύει και με μερική απασχόληση στο καταφύγιο άγριων ζώων Everglades, όπου εντοπίζει ερπετά.

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |