10 Οκτωβρίου 2014

Δείτε το Sedlec Ossuary… την “εκκλησία των κοκάλων”

Οι 40.000 σκελετοί στο εσωτερικό της εκκλησίας Sedlec Ossuary στην Τσεχική Δημοκρατία είναι ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη στον κόσμο, και σας καλωσορίζει κυριολεκτικά με ανοιχτές αγκάλες. Γνωστή στους περισσότερους ως “The Bone Church”, εμφανίζει μερικά από τα πιο μακάβρια έργα τέχνης στον κόσμο. Εκτός από ένα υπέροχο πολυέλαιο οστών, το εσωτερικό αυτής της παράξενης εκκλησίας αποτελείται από σχεδόν κάθε οστό του ανθρώπινου σώματος. Δισκοπότηρα, κηροπήγια, αρτοφόρια, οικόσημα είναι όλα φτιαγμένα από ανθρώπινα κόκαλα.

Το Sedlec Ossuary έχει μια μακρά ιστορία, που αρχίζει τον 13ο αιώνα, όταν ο ηγούμενος της μονής Sedlec (Abbot Henry) έφερε μια χούφτα χώμα πίσω από ένα ταξίδι στον Τάφο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα. Σκόρπισε αυτό το «ιερό έδαφος» σε όλο το νεκροταφείο Sedlec, εξασφαλίζοντας τη θέση του ως ένα από τα πιο επιθυμητά σημεία ταφής για τους ανθρώπους σε όλη την Πράγα και τις γύρω χώρες.

Όλοι ήθελαν να ταφούν σε αυτό το μέρος όπου είχε σκορπιστεί μια χούφτα χώμα των Αγίων Τόπων, και περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι τα κατάφεραν. Αλλά δεν άργησε να παρουσιαστεί το προφανές πρόβλημα που δεν ήταν άλλο από το ότι δεν υπήρχε αρκετός χώρος για όλους να αναπαυθούν εν ειρήνη, και τα πτώματα αναγκαστικά μεταφέρονταν σε μια κρύπτη για να κάνουν χώρο για τους νέους νεκρούς που κατέφθαναν καθημερινά .

Το 1870, μια ντόπια ξυλογλύπτης, η František Rint ανέλαβε το σκοτεινό έργο της διευθέτησης των χιλιάδων οστών που πλέων είχαν γεμίσει και όλες τις κρύπτες. Η Rint κατασκεύασε τον εντυπωσιακό πολυέλαιο της Εκκλησίας των οστών, καθώς και πολλές άλλες απεικονίσεις, όπως σε ένα τέμπλο ένα κοράκι που τρέφετε από το κρανίο ενός Τούρκου, όλα φτιαγμένα από ανθρώπινα οστά.

Η Rint ήταν επίσης υπεύθυνη για τη λεύκανση όλων των οστών στο οστεοφυλάκιο, προκειμένου να δώσει στα δωμάτια μια ομοιόμορφη εμφάνιση. Η υπογραφή της καλλιτέχνιδας είναι ακόμα στον τοίχο έως και σήμερα.

Έτσι το πρόβλημα χώρου μετέτρεψε το μέρος σε ένα από τα πιο παράξενα και συνάμα τρομακτικά μέρη στον κόσμο.

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |