12 Οκτωβρίου 2014

Τάφος βαμπίρ ανακαλύφθηκε από Βούλγαρο Indiana Jones

Ένας σκελετός με ένα παλούκι μπηγμένο μέσα στο στήθος του αποκαλύφθηκε στη Βουλγαρία. Ο καθηγητής Nikolai Ovcharov- ένας σταυροφόρος αρχαιολόγος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ανακαλύπτει μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών - είπε ότι έκανε την ανακάλυψη σε μια ανασκαφή στα ερείπια της Perperikon, μιας αρχαίας Θρακικής πόλης που βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Τάφος βαμπίρ ανακαλύφθηκε από Βούλγαρο Indiana Jones

Η πόλη, που κατοικούνταν από το 5.000 π.Χ., αλλά ανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια, πιστεύεται ότι είναι η τοποθεσία του ναού του Διονύσου, του Έλληνα θεού του κρασιού και της γονιμότητας. Και ανάμεσα στα ευρήματα στην περιοχή, η οποία περιλαμβάνει μια ακρόπολη στην κορυφή του λόφου, ένα φρούριο και ένα ιερό, είναι και μια σειρά από “τάφοι βαμπίρ”.

Τάφος βαμπίρ ανακαλύφθηκε από Βούλγαρο Indiana Jones

Την Πέμπτη ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι είχε βρει έναν εντυπωσιακά διατηρημένο μεσαιωνικό σκελετό στην περιοχή. Ο σκελετός, που πιστεύεται ότι είναι από έναν άνδρα ηλικίας μεταξύ 40 και 50, είχε ένα υνί (μια ράβδο σιδήρου, που χρησιμοποιείται σε ένα άροτρο για το όργωμα χωραφιών) παλουκωμένο μέσα από το στήθος του. Το αριστερό πόδι κάτω από το γόνατο είχε επίσης αφαιρεθεί και τοποθετηθεί αριστερά δίπλα από το σκελετό.

Τάφος βαμπίρ ανακαλύφθηκε από Βούλγαρο Indiana Jones

Το εύρημα είναι η τρίτη τέτοια ανακάλυψη στη Βουλγαρία, και φέρει μια ισχυρή ομοιότητα με τα δύο προηγούμενα που ανακαλύφθηκαν το 2012 και το 2013 στην Βουλγαρική παραθαλάσσια πόλη Sozopol, 200 μίλια ανατολικά του Perperikon.πηγή: telegraph

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |