14 Νοεμβρίου 2014

Το πρώτο φυτό που παράγει ταυτόχρονα και ντομάτες και πατάτες

Αυτό το τρελό δημιούργημα των εργαστηρίων παρουσιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Βρετανική αγορά, και ονομάζετε “TomTato”.

Δημιουργήθηκε από την κηπευτικά εταιρεία “Thompson & Morgan” που εδρεύει στο Ίπσουιτς της Αγγλίας, και όπως λένε οι εκπρόσωποι της… τα φυτά δεν είναι γενετικά τροποποιημένα.

Παρόμοια φυτά έχουν δημιουργηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που έχουν παραχθεί σε εμπορική κλίμακα.

Το πρώτο φυτό που παράγει ταυτόχρονα και ντομάτες και πατάτες

Ο γεωπόνος κ Barter είπε πως πολλά από αυτά τα φυτά έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, με μια τεχνική που βασίζετε στην μεταμόσχευση, αλλά η γεύση ήταν πάντα ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο υπεύθυνος της “Thompson & Morgan” κύριος Paul Hansord, δήλωσε πως οι καρποί του φυτού τους είναι αρκετά πιο νόστιμοι από πολλές ποικιλίες ντομάτας και πατάτας που βρίσκουμε σήμερα στους πάγκους των λαϊκών αγορών.

“Το όλο εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, διότι το στέλεχος της ντομάτας και το στέλεχος της πατάτας έπρεπε να είναι το ίδιο πάχος για να λειτουργήσει το μόσχευμα, είπε.”

Η εταιρία αναφέρει πως η διάρκεια ζωής των φυτών αυτών είναι μια σαιζόν, και πως όταν οι ντομάτες είναι έτοιμες για συγκομιδή, είναι και οι πατάτες.

Το πρώτο φυτό που παράγει ταυτόχρονα και ντομάτες και πατάτες

Να προστεθεί πως και οι δύο καρποί του φυτού έχουν ελεγχθεί για ‘άλφα-σολανίνη’ - ένα δηλητήριο που μπορεί να παραχθεί σε αμφότερα τα δυο είδη και ανάλογα με την καλλιέργεια και τις συνθήκες αποθήκευσης - και έχει πιστοποιηθεί ως ασφαλής.

Προσωπικά πιστεύω πως πλησιάζει ο καιρός για να αντικαταστήσω κάτι τριανταφυλλιές που έχω με ντοματιές, μιας και την ‘χωριάτικη’ δεν την κόβω με τίποτα.


πηγή: http://www.bbc.com/

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |