18 Δεκεμβρίου 2014

Ελέγχει με επιτυχία τα δυο προσθετικά του χέρια απλά με τις σκέψεις του.

Ο κύριος Les Baugh από το Κολοράντο των ΗΠΑ, έχασε και τα δύο του χέρια σε ένα ηλεκτρικό ατύχημα πριν από 40 χρόνια. Αλλά με τη βοήθεια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Johns Hopkins και της DARPA (υπηρεσία προηγμένων αμυντικών μελετών), είναι πλέων σε θέση να ελέγχει δυο προσθετικά άκρα με τα νεύρα του.

Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να σκεφτεί ότι τα ‘χέρια’ του κάνουν κάποια κίνηση, και αυτά την κάνουν.

Ελέγχει με επιτυχία τα δυο προσθετικά του χέρια απλά με τις σκέψεις του.

Τα προσθετικά χέρια δεν είναι ‘ενωμένα’ στο σώμα του Baugh με κάποια χειρουργική επέμβαση. Είναι στερεωμένα σε ένα ειδικό γελέκο που ο άνθρωπος απλά το φοράει.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τον τρόπο αντίδρασης των μυών και των νευρώνων στο σώμα, την στιγμή που σκέφτεται να κάνει κάποια κίνηση. Τα ερεθίσματα που κατέγραψαν, με την βοήθεια αισθητήρων που βρίσκονται τοποθετημένοι μέσα από το ειδικό γελέκο, μετατρέπουν τα ερεθίσματα σε κίνηση.

Ελέγχει με επιτυχία τα δυο προσθετικά του χέρια απλά με τις σκέψεις του.

Ο κύριος Baugh είναι ο πρώτος άνθρωπος που δέχεται στο σώμα του δυο προσθετικά ρομποτικά άκρα, και μπορεί να τα κινήσει ταυτόχρονα.

Με πάρα πολύ δουλειά σε διάφορες κινήσεις καθημερινά, έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, όμως το όλο εγχείρημα βρίσκετε ακόμα στα πρώτα βήματα, και θα περάσει πάρα πολύς καιρός ακόμα για να δούμε θεαματικά αποτελέσματα.

Δεν παύει όμως να πρόκειται για ένα εκπληκτικό επίτευγμα της επιστήμης.


πηγή: huffingtonpost

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |