25 Δεκεμβρίου 2014

Μαιευτήριο στην Κίνα δίνει την “ευκαιρία” στους αναμένοντες μπαμπάδες να περάσουν τους πόνους της γέννας

Όταν μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι οι μέλλουσες μητέρες θέλουν περισσότερη συμπάθεια και κατανόηση από τους συζύγους τους, οι γιατροί του μαιευτηρίου ‘Aima’ στην ανατολική Κίνα, είχαν μια υπέροχη ιδέα, το “Pain Experience Camp”.

Το “Pain Experience Camp” λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα για να βιώσουν και να καταλάβουν τους πόνους της γέννας και οι πατεράδες. Η ευκαιρία να βιώσουν τον πόνο του τοκετού, δίνετε με ηλεκτροσόκ μέσω ειδικών ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στις κοιλιές τους, και προκαλούν στους μύες σπασμούς.

Η υπηρεσία αυτή που δίνει το συγκεκριμένο μαιευτήριο ξεκίνησε το Νοέμβριο και πάνω από 300 άτομα έχουν εγγραφεί σε αυτή από τότε. Στην πραγματικότητα, η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη ώστε εκτός από δωρεάν συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο Aima, έχει ανοίξει ένα κινητό συνεργείο στο τοπικό εμπορικό κέντρο “Shi Mao”.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου πέντε λεπτά, κατά τη διάρκεια της οποίας μια νοσοκόμα αυξάνει σταδιακά την ένταση των διαταραχών μεταξύ μιας κλίμακας από το ένα μέχρι το δέκα.

Μαιευτήριο στην Κίνα δίνει την “ευκαιρία” στους αναμένοντες μπαμπάδες να περάσουν τους πόνους της γέννας

Έτσι, οι συνεδρίες παρέχουν στους άνδρες μια γεύση από τον πόνο που οι γυναίκες περνούν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ο κύριος Wu Jianlong, ο οποίος τόλμησε να φτάσει μέχρι το επίπεδο 10, στην πραγματικότητα φώναξε από τον πόνο και έσφιξε τις γροθιές του, τελικά παρακάλεσε κλαίγοντας σχεδόν την νοσοκόμα για να σταματήσει την διαδικασία.

Αργότερα, ο ίδιος είπε ότι η εμπειρία είχε αλλάξει την αντίληψη του για τον τοκετό. "Επειδή όλες οι γυναίκες έχουν παιδιά και συνήθως χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, είχα σκεφτεί πως είναι κάτι πολύ φυσικό και φυσιολογικό", εξήγησε.

Δεν τα καταφέρνουν όλοι οι άνδρες όπως ο κύριος Wu όμως. Οι περισσότεροι φτάνουν έως το επίπεδο 7 και παρακαλάνε τις νοσοκόμες συνήθως κλαίγοντας, να σταματήσουν.

Μαιευτήριο στην Κίνα δίνει την “ευκαιρία” στους αναμένοντες μπαμπάδες να περάσουν τους πόνους της γέννας

Οι προσομοιώσεις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και στο μαρτύριο του πραγματικού τοκετού που συχνά συνεχίζεται για αρκετές ώρες, και όχι για μερικά λεπτά. Παρόλα αυτά, αν οι άνδρες μπορούν να βιώσουν τον πόνο, τότε θα είναι πιο ζεστή και στοργική με τις συζύγους τους.

Επειδή στην Ελλάδα δεν ξέρω αν ποτέ θα δούμε κάτι ανάλογο, και έχοντας παραβρεθεί στην γέννηση του δεύτερου παιδιού μου μέσα στο μαιευτήριο... το συνιστώ με τα χίλια σε όλους τους μέλλοντες μπαμπάδες. Το να κρατάς το χέρι της γυναίκας σου εκείνην την ώρα, είναι τεράστια βοήθεια προς αυτήν, αλλά και απίστευτη εμπειρία.


πηγή: skynews

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |