11 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε το νέο φουτουριστικό όπλο λέιζερ του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ σε δράση

Το νέο όπλο λέιζερ του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ έχει τεθεί σε λειτουργία και δοκιμάζετε στον Περσικό Κόλπο, και είναι ικανό με την αόρατη ακτίνα του να καταστρέψει κάθε μηχανική απειλή που μπορεί να έρθει αντιμέτωπο το πλοίο στο οποίο είναι τοποθετημένο.

Επισήμως ονομάζετε “Laser Weapons System (LaWS)”, είναι ένα σύστημα 30 κιλοβάτ, μοιάζει με ένα τηλεσκόπιο, και είναι σε συνδυασμό με ένα οπτικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας που επιτρέπει την ακριβή στόχευση σε πολύ μεγάλη απόσταση. Το λέιζερ ελέγχεται από έναν ναύτη που κάθεται μπροστά από οθόνες και χρησιμοποιεί ένα χειριστήριο παρόμοιο με αυτά που έχει μια κονσόλα Xbox ή το Play Station.

Το λέιζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προειδοποιήσει εισερχόμενα πλοία ή αεροπλάνα, εστιάζοντας πάνω τους, και με τη χρήση μιας χαμηλής έντασης δέσμης, να «τυφλώνει» τους στόχους ως προειδοποίηση. Αν δεν ληφθεί υπόψη η προειδοποίηση, η δύναμη του λέιζερ μπορεί να ενισχυθεί για να απενεργοποιήσει το αεροσκάφος ή ταχύπλοο που συνεχίζει να προσεγγίσει την βάση του λέιζερ.

Αξιωματούχοι τόνισαν ότι αυτό το όπλο δεν θα χρησιμοποιηθεί για την στόχευση των ανθρώπων άμεσα, αλλά έχει σχεδιαστεί για να απενεργοποιεί οπλικά συστήματα ή της μηχανές των σκαφών και των αεροσκαφών που θεωρούνται απειλή.

Δείτε το εν δράση:


πηγή: abcnews

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |