9 Ιανουαρίου 2015

Επιστήμονες προσφέρουν "γκέι γονίδια" σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια για να αποκτήσουν γκέι παιδιά

Χάρη στις προόδους στην αναπαραγωγική τεχνολογία, υπάρχουν πλέον επιλογές για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να γίνουν γονείς και να έχουν ένα παιδί που να είναι βιολογικά συγγενών. Αλλά τώρα, οι επιστήμονες έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να έχουν γκέι παιδιά.

“Όταν ετερόφυλα ζευγάρια κάνουν παιδιά, το μόνο σίγουρο είναι πως θέλουν και τα παιδιά τους να βγουν ‘straight’. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ετερόφυλα ζευγάρια έχουν προβλήματα αποδοχής στην περίπτωση που το παιδί τους είναι γκέι”, αναφέρει ο καθηγητής στο Κέντρο Γονιμότητας του Σικάγο, William Strider. Και συνεχίζει λέγοντας πως... “είναι απόλυτα φυσικό και τα γκέι ζευγάρια να επιθυμούν και οι απόγονοι τους να έχουν την ίδια ομοφυλοφιλία”.

Έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από τότε που μια μελέτη που παρουσιάστηκε προκάλεσε τόσο την επιστημονική και πολιτιστική κοινότητα. Ο μοριακός βιολόγος, κύριος Dean Hamer, προσέφερε την πρώτη άμεση απόδειξη για την ύπαρξη ‘γκέι γονιδίου’, εντοπίζοντας ένα τέντωμα στο χρωμόσωμα Χ που πιθανόν σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία. Τώρα, αυτό το γονίδιο θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ζευγάρια του ιδίου φύλου να φτάσουν στο όνειρό τους, δηλαδή να αποκτήσουν ομοφυλόφιλα παιδιά.

Οι απόψεις στην καλύτερη περίπτωση διίστανται σχετικά με την έννοια της επιλογής. Έτσι το να ‘πειράξετε’ το μωρό σας γενετικά είναι μια εντελώς νέα έννοια, που σίγουρα θα προκαλέσει, αλλά και θα βρει υποστηριχτές.

Το όλο εγχείρημα ονομάζεται ‘Human Germline Manipulation – χειραγώγηση της βλαστικής σειράς’, και επιτρέπει να κάνετε γενετική μηχανική στο μωρό σας, αλλάζοντας το γονίδιο ή στο σπέρμα ή στο ωάριο με το νέο γκέι γονίδιο, κατά την διάρκεια της παρένθετης σύλληψης.

Έτσι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα είναι σε θέση να αλλάξουν κατευθείαν το μωρό τους σε ένα ομοφυλόφιλο μωρό, που θα έχει τις ίδιες αξίες της οικογένειας, αλλά και την αποδοχή της.

Σίγουρα αυτή η μέθοδος παρέμβασης και αλλοίωσης των γονιδίων με την βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να φαίνεται αρκετά αμφιλεγόμενη, όμως δεν παύει να δίνει στα ζευγάρια του ιδίου φύλου μια επιλογή.

Η τιμή για όλη την διαδικασία είναι πάνω κάτω 12 με 15 χιλιάδες δολάρια.

πηγή: dailybuzzlive

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |