14 Φεβρουαρίου 2015

Πανεπιστήμιο στην Αγγλία σκοπεύει να κάνει τα πρόβατα σε απομακρυσμένες περιοχές… WiFi hotspots

Όχι δεν πρόκειται για κάποιο αστείο!

Ο καθηγητής Gordon Blair και οι ομάδα του στο πανεπιστήμιο του Lancaster, σκοπεύουν να καινοτομήσουν και να κάνουν το μεγάλο ‘μπαμ’ στον χώρο του ασύρματου ίντερνετ. Άλλωστε η εξοχή μπορεί να έχει όμορφα τοπία και καθαρό αέρα, όμως WiFi δεν έχει!

Ειδικά κολάρα με αισθητές που εκτός του ότι θα προσφέρουν ασύρματο ίντερνετ, θα καταγράφουν τις κινήσεις των ζώων και την ακριβή τους θέση, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο κινούνται και τις τυχών αλλαγές που μπορεί να συμβαίνουν εκείνη τι στιγμή, όπως για παράδειγμα μιαν απότομη αύξηση της θερμοκρασίας από μια πυρκαγιά.

Οι δυνατότητες όπως λέει και ο καθηγητής κύριος Blair, είναι απεριόριστες. Στην πραγματικότητα ένα ανάλογο σύστημα υπάρχει είδη στις πόλης για να μας ενημερώνει για την κίνηση στους δρόμους, για το πόσο χρόνο θα κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα σημείο, και μας ενημερώνει ακόμα και για τα ποσοστά καυσαερίων.

Τα συγκεκριμένα κολάρα θα μπορούν να εκπέμπουν το WiFi σήμα τους σε εμβέλεια πέντε χιλιομέτρων, καθόλου άσχημα δηλαδή.

Ζω για την ημέρα που θα είμαι αραχτός κάτω από το πλατάνι δίπλα στην στρούγκα του παππού, και θα ανεβάζω φωτογραφίες στο Instagram, ή θα βλέπω το status μου στο Facebook.


Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |