19 Ιουνίου 2015

Τα 10 πιο κομψά κλασικά αυτοκίνητα

Σε έναν κόσμο όπου η νέα τεχνολογία και οι γρήγοροι κινητήρες είναι τα πιο επιθυμητά πράγματα στην κατασκευή των νέων αυτοκινήτων, υπάρχουν κάποια vintage κλασικά αυτοκίνητα από το παρελθόν, πάρα πολύ δελεαστικά. Εδώ σας παρουσιάζουμε δέκα από τα πιο όμορφα μοντέλα που δημιουργήθηκαν ποτέ.

10 – Lamborghini Miura

10 – Lamborghini Miura

Κατασκευαζόταν από το 1966 έως και το 1973, και το συγκεκριμένο μοντέλο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου των μηχανικών - ενάντια στις επιθυμίες του ίδιου του Lamborghini. Ωστόσο όταν ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε, το μεγάλο αφεντικό εντυπωσιάστηκε και συμφώνησε στο να βγει η Miura στις αγορές, προς μεγάλη χαρά των εραστών κλασικού αυτοκίνητου σήμερα.

09 – Mercedes-Benz 300SL ‘Gullwing’

09 – Mercedes-Benz 300SL ‘Gullwing’

Αυτό το κλασικό αυτοκίνητο έγινε μεταξύ 1955 και 1957 και ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο εκείνη την εποχή. Στην αρχική έκδοση αυτού του μοντέλου οι πόρτες σχεδιάστηκαν με το στιλ “gullwing – ο όρος που χρησιμοποιεί η βιομηχανία αυτοκινήτου για να περιγράψει τις πόρτες που ορθώνονται στην οροφή και δεν ανοίγουν στα πλευρά του αμαξώματος”.

08 – Chevrolet Camaro

08 – Chevrolet Camaro

Κατασκευαζόταν από το 1967 έως και το 1969, και ήταν άμεσα ανταγωνιστικό με το κλασικό Ford Mustang. Υπήρξαν πέντε γενιές αυτού του αυτοκινήτου με τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες.

07 – Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

07 – Alfa Romeo Tipo 33 Stradale

Αυτή είναι η έκδοση της Alfa Romeo Tipo 33, η οποία είναι κατάλληλη για χρήση στο δρόμο. Μόνο 18 τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν, κάτι που τα κάνει ανάρπαστα στους κύκλους των συλλεκτών αυτοκινήτου. Το χαμηλό σασί η αγωνιστική σχεδίαση και οι μοναδικές του καμπύλες το κατατάσσουν στα πιο κομψά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

06 – Ferrari Dino 206 GT

06 – Ferrari Dino 206 GT

Κατασκευάστηκαν μόνο 152 μοντέλα της Ferrari Dino 206 GT μεταξύ των ετών 1968 και 1969. Ήταν η χαμηλού κόστους έκδοση της αγωνιστικής Ferrari 246. Ένα ακόμα πανέμορφο αυτοκίνητο.

05 – Chevrolet Corvette

05 – Chevrolet Corvette

Η πρώτη γενιά Chevrolet Corvette παρήχθη το 1953. Αρχικά είχε σχεδιαστεί ως ένα αυτοκίνητο για show, αλλά ήταν τόσο καλή η υποδοχή που του επιφύλαξε το κοινό, που οδήγησε τους κατασκευαστές να το βγάλουν στην κυκλοφορία. Τα πρώτα 300 κομμάτια ήταν εντελώς χειροποίητα, ενώ έχουν υπάρξει επτά γενιές της Chevrolet Corvette συνολικά.

04 – Jaguar XJS

04 – Jaguar XJS

Η Jaguar XJS παρήχθη για λίγο περισσότερο από 20 χρόνια συνολικά. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων χιλιάδες αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν. Αρχικά κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το πολύ αγαπημένο E-Type. Η Jaguar XJS δεν είναι πλέον στην παραγωγή, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

03 – Ferrari 250 GTO

03 – Ferrari 250 GTO

Η Ferrari 250 GTO έγινε αρχικά ως ένα ακόμα αγωνιστικό αυτοκίνητο της διάσημης εταιρίας, που κατασκευάστηκε για να οδηγηθεί από τον Βρετανό οδηγό αγώνων Stirling Moss. Το 2012 αναδείχτηκε ως το πιο ακριβό αυτοκίνητο όλων των εποχών. Όταν ξεκίνησε η παραγωγή του, ο ίδιος ο Enzo Ferrari έλεγχε και ενέκρινε τους πιθανούς αγοραστές, με πάρα πολλοί αυστηρούς κανόνες. Σήμερα οι κανόνες δεν είναι αυστηροί, αρκεί να είστε σε θέση και να έχετε τα βαλάντια. Είναι από τα καλύτερα κλασικά αυτοκίνητα που υπάρχουν!

02 – Aston Martin DB5

02 – Aston Martin DB5

Τα Aston Martin αυτοκίνητα είναι αρκετά δημοφιλής όπως είναι, όμως η φήμη τους απογειώθηκε από τις ταινίες James Bond. Εμφανίστηκε στο 1964 για την ταινία Goldfinger, για την οποία έγιναν δύο μοντέλα. Μετά την ταινία πάνω από 1.000 από αυτά τα αυτοκίνητα έγιναν μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960.

01 – Jaguar E-Type

01 – Jaguar E-Type

Ίσως ένα από τα πιο αγαπημένα κλασικά σπορ αυτοκίνητα όλων των εποχών για του Βρετανούς. Αρκετές διαφορετικές εκδοχές αυτού του αυτοκινήτου έχουν γίνει, αλλά πάντα με το ίδιο στιλ και φινέτσα. Συνολικά, πάνω από 70.000 έχουν πωληθεί από το 1961 έως το 1975 που κατασκευαζόταν, το οποίο είναι απόδειξη της τεράστιας δημοτικότητας του.

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |