7 Ιουνίου 2015

Η γυναίκα που ισχυρίζεται πως της ανήκει ο ήλιος δικαιώνετε στα δικαστήρια

Είχε κάνει μήνυση στο eBay γιατί η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησιών της είχε απαγορεύσει να πουλάει οικόπεδα στον ήλιο.

Ονομάζετε Maria Duran και το 2010 σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην Ισπανία καταχώρησε το αστέρι με το όνομα της, λίγο πριν αρχίσει να το πουλάει σε μικρά οικόπεδα στον λογαριασμό που άνοιξε στο eBay.

Η 54 ετών κυρία πούλαγε προς 1 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για περίπου δυο χρόνια ώσπου το δημοφιλές site online δημοπρασιών απέσυρε την καταχώρηση της. Ως εδώ όλα καλά και μάλιστα είχαμε και την απορία γιατί τους πήρε δυο χρόνια στο eBay να δουν τι πουλάει.

Έλα όμως που η κυρία Duran δεν το άφησε έτσι. Έκανε μήνυση σε Ισπανικό δικαστήριο έναντι της Αμερικάνικης εταιρίας ζητώντας και 8000 ευρώ περίπου για διαφυγόντα κέρδη και … κέρδισε.

Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου ήταν πολύ απλό: “Ο διεθνής νόμος λέει πως καμία χώρα δεν μπορεί να διεκδικήσει την κυριότητα ενός πλανήτη ή αστεριού, όμως δεν λέει πουθενά για το τι θα ισχύσει αν η διεκδίκηση γίνει από ένα μεμονωμένο άτομο που έχει θεμελιώσει δικαίωμα πάνω του”.

Μετά από αυτήν την έκβαση το eBay προσπάθησε να τα βρει μαζί της, κάτι που όμως δεν θα γίνει αφού αρνήθηκε τα χρήματα που της πρόσφεραν, και έτσι θα πρέπει να δεχτούν πως η κυρία Duran θα συνεχίσει να πουλάει … οικόπεδα στον ήλιο.

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |