31 Οκτωβρίου 2015

Γάτες: Είναι τρυφερές, χαδιάρες, γλυκούλες, και σύμφωνα με μια νέα έρευνα είναι και νευρωτικές
Γάτες: Είναι τρυφερές, χαδιάρες, γλυκούλες, και σύμφωνα με μια νέα έρευνα είναι και νευρωτικές

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, σε συνεργασία με το ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, έκαναν μια μελέτη για να συγκρίνουν τις εγχώριες γάτες με διαφόρους τύπους αγριόγατας.

Ο σκοπός της έρευνας είναι να κατανοήσουμε καλύτερα την προσωπικότητα της γάτας. Οι εμπειρογνώμονες βαθμολόγησαν μια σειρά από συμπεριφορές με κριτήρια πέντε ανθρώπινα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας:

1. Άνοιγμα στην εμπειρία
2. Ευσυνειδησία
3. Εξωστρέφεια / εσωστρέφεια
4. Τερπνότητα
5. Νευρωτισμό

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κατοικίδιες γάτες και τα αφρικανικά λιοντάρια έχουν παρόμοιες δομές στην προσωπικότητα τους. Και οι δύο έχουν ισχυρά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την κυριαρχία, την παρορμητικότητα και νεύρωση.

Αν η γάτα σας είναι ανήσυχη, ανασφαλής, τσιτωμένη, ή επιθετική προς το μέρος σας, να είστε σίγουροι πως αν είχε το μέγεθος θα σας είχε φάει.

Επίσης δεν είναι καθόλου προβλέψιμες. Εκεί που τους χαϊδεύεις την κοιλίτσα και σου φαίνονται να χαλαρώνουν και να είναι έτοιμες να αποκοιμηθούν, μπορεί να αρχίσουν να σε δαγκώνουν και να σε γρατζουνάνε για να τις αφήσεις στην ησυχία τους.

"Είναι χαριτωμένα γούνινα χαδιάρικα πλασματάκια, όμως πρέπει να θυμόμαστε όταν έχουμε τις γάτες ως κατοικίδια ζώα, ότι δεν παύουν να είναι και να έχουν τα ένστικτα αρπακτικών ζώων."

Check out my podcast

© all weird stories | Powered by: Blogger |