29 Νοεμβρίου 2015

Η Κίνα ετοιμάζει το πρώτο εργοστάσιο μαζικής κλωνοποίησης ζώων στον κόσμο
Το εργοστάσιο θα παράγει χιλιάδες σκυλιά και βοοειδή, ενώ οι επικριτές αμφισβητούν το κλωνοποιημένο κρέας μαζικής παραγωγής που θα τους παρέχετε για κατανάλωση.

Η Κίνα προκαλεί την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου παγκοσμίως εργοστάσιου κλωνοποίησης ζώων που θα παράγει σκυλιά, άλογα και έως ένα εκατομμύριο βοοειδή ετησίως.

Το εργοστάσιο που θα κοστίσει πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια έχουν αναλάβει να κατασκευάσουν η κινέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Boyalife και η νοτιοκορεάτικη Sooam Biotech, και θα κατασκευαστεί στο λιμάνι Tianjin.

Η πρόθεση τους είναι να παράγουν ζώα συντροφιάς, αστυνομικά σκυλιά, άλογα κούρσας και αγελάδες, τα οποία στη συνέχεια θα πωλούνται στην ελεύθερη αγορά.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε έναν χρόνο.

Ωστόσο, οι επικριτές των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την ιδέα ότι οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν πια τι τρώνε.

Τονίζουν πως το εργοστάσιο θα χτιστεί κοντά στην τοποθεσία όπου θανατηφόρα χημικά σκότωσαν τουλάχιστον 165 άτομα τον Αύγουστο, και επίσης, επισημαίνουν ότι οι επιδόσεις της Κίνας στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων είναι πάρα πολύ κακές.

Πολλοί είναι δυσαρεστημένοι με τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν όμως οι εμπνευστές του σχεδίου λένε πως είναι αναγκασμένοι να βρουν μια λύση μιας και οι Κινέζοι αγρότες αγωνίζονται να παράγουν αρκετό κρέας για να ανταποκριθούν στη ζήτηση της αγοράς.

© all weird stories | Powered by: Blogger |