25 Νοεμβρίου 2015

Οι Ρώσοι επιστήμονες ξέρουν πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει στο διάστημα
Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Martian" ο Matt Damon προσπαθεί να επιβιώσει στον πλανήτη Άρη με κάθε τρόπο, και το καταφέρνει αφού με κάποιο τρόπο παράγει νερό και καλλιεργεί πατάτες.


Κατασκευάζει ένα ‘κλειστού χώρου’ οικοσύστημα που επιτρέπει στον πρωταγωνιστή της ταινίας να επιβιώσει για πολλούς μήνες και τελικά να σωθεί.


Και όμως στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο είχε ήδη γίνει από επιστήμονες της πάλε ποτέ Σοβιετικής ένωσης πριν από πενήντα περίπου χρόνια.


Εργάζονταν σε πρωτότυπα με σκοπό την αποίκηση της σελήνης και άλλων πλανητών, και κατάφεραν να δημιουργήσουν κλειστά οικοσυστήματα που παρήγαν αέρα και νερό, τα βασικά για την δημιουργία καλλιεργειών και άρα τροφίμων.


Στην δεκαετία 60-70 ο παγκοσμίου φήμης επιστήμονας Sergey Korolev έστησε ένα πρωτότυπο διαστημικό σταθμό, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν για μήνες χωρίς να τους χορηγείτε αέρας, νερό και τρόφιμα.


Στον πειραματικό αυτόν σταθμό έμεινε κλεισμένος για 180 ημέρες ένας επιστήμονας έχοντας για τροφή τα λαχανικά και δημητριακά που καλλιεργούσε μόνος του.


Το πείραμα του Sergey είχε απόλυτη επιτυχία και ως σήμερα δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο.

© all weird stories | Powered by: Blogger |