7 Δεκεμβρίου 2015

Στην Ουκρανία μετατρέπουν τους κινητήρες των αυτοκινήτων ώστε να κινούνται με την καύση ξύλων
Στην Ελλάδα η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η φορολογική αφαίμαξη μας έχει οδηγήσει στην αναζήτηση τρόπων ώστε να κάνουμε το αυτοκίνητο μας να κινείτε οικονομικότερα, μιας και η τιμή της βενζίνης είναι πάρα πολύ υψηλή.


Στην χώρα μας ο πιο διαδεδομένος τρόπος που πολλοί έχουν κάνει ενώ πολλοί άλλοι σκέφτονται να κάνουν, είναι η μετατροπή του βενζινοκινητήρα του αμαξιού τους σε κινητήρα καύσης αερίου, μιας και το αέριο είναι πολύ πιο φθηνό από την βενζίνη.


Να λοιπόν όμως που υπάρχει και ακόμα πιο οικονομική λύση που μας έρχεται από την Ουκρανία, και δεν είναι άλλη από την χρησιμοποίηση του πιο φθηνού καυσίμου… του ξύλου. Μια λύση που κερδίζει έδαφος στην χώρα αυτήν όπου τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια.


Η μετατροπή αυτή που κάνουν στην ουσία είναι αρκετά τεχνολογικά βήματα προς τα πίσω στην εποχή της ατμομηχανής η αλλιώς ατμάμαξας. Προσαρμόζουν έναν αυτοσχέδιο καυστήρα ξύλου και έναν λέβητα νερού. Το νερό βράζει με την καύση του ξύλου και γίνετε ατμός που διοχετεύετε στον κύλινδρο για να δώσει κίνηση στο όχημα.


© all weird stories | Powered by: Blogger |